page contents Книжен ъгъл: Мистър Фини и принцесата пристигат у нас
Предоставено от Blogger.

Мистър Фини и принцесата пристигат у нас

5.12.11


Издателство Сиела организира съвместно с фондация Credo Bonum първото посещение у нас на Принцеса Лаурентин ван Оранйе. Тя пристига, за да представи официално книгата си «Мистър Фини и светът надолу с главата». Това е първата книга за деца на Принцеса Лаурентин ван Оранйе и илюстраторът Сиб Постхюма от поредица, чиято цел е да запознае малките читатели с природата и да накара тях и възрастните да дискутират за проблемите на планетата и нашето отношение към нея.


Принцесата, която през последните години се занимава активно с кампании, насърчаващи четенето сред децата и работи по въпроси, свързани с околната среда, е сътрудник към Европейската фондация по климата, старши съветник към Световния фонд по дивата природа WWF, основател на фондацията „Четмо и писмо“ и фондацията „Книга с липсваща глава“ (Missing Chapter Foundation).

Книгата «Мистър Фини и светът надолу с главата» разказва за пълното с приключения и неочаквани ситуации пътешествие на странното същество Мистър Фини, което започва да търси отговори на въпроси като защо на дъното на океана има знаме. Той се озовава на най-различни места и среща много животни като Заека, Бобъра, Хамстерката, Стария морж. Помагат му симпатичният приятел Охлю, умният Бухал и чаровната Розово пиперче. Мистър Фини прави това, което правят децата, и което големите биха искали да правят по-често – задава въпроси за света около него - прости, но изключително точни, и разбира, че „решенията често са по-близо, отколкото мислим.“

Луксозното цветно издание с твърди корици на книгата «Мистър Фини и светът надолу с главата» се издава на български език от издателство Ciela. Книгата има и свой сайт, на който  читателите могат да следят горещите новини около Мистър Фини.

1 коментара:

Анонимен каза...

Мда, а ИБЕ забраняват съчетанието "нйе/нье". За да вкарат някои диалекти в правия път, предполагам.