page contents Книжен ъгъл: Малкият Нострадамус дойде в петък, на 13-и
Предоставено от Blogger.

Малкият Нострадамус дойде в петък, на 13-и

16.1.12

Иван Бакалов, автор на бестселъра
"В сянката на Борисов" и издател на e-vestnik.bg,
получава автограф от Любен Дилов-син
Във фаталния петък - 13 януари, Любен Дилов-син отбеляза шумно втория тираж на новата си книга „Дневникът на малкия Нострадамус“, издание на „Ентусиаст“. Премиерата на втория том на книгата „FaceБуки“ се състоя символично отново в клуб „Библиотеката“, където преди повече от една години бе представена първата част. Новите домакини на известното столично заведение, което вече носи името Once Upon A Time… Biblioteka – Магърдич и Кремена Халваджиян, посрещнаха гостите в абсолютно нова и много стилна обстановка, която изненада приятно и най-честите посетители на клуба. Напълно във възможностите и стила на Любен Дилов-син, той събра на едно място приятели, почитатели и популярни лица от различни сфери на обществения живот, които заедно се посмяха на фейсбук-пророчествата на малкия Нострадамус от книгата.


„Това, малкият Нострадамус да бъде герой на книгата, ми хрумна напълно случайно. Когато това се случи, в мрежата съществуваше само един - единствен виц за него на всички езици и той е следният: Прибира се малкият Нострадамус в къщи и пита майка си, която вече е крайно изнервена от Средновековието: „Какво ще има за вечеря?“, а тя му отговаря: „Ти ли не знаеш, гад мръсна, какво ще има за вечеря?!“ Сега вече има стотици вицове за него. Малкият Нострадамус е доста неприятен герой – например, има навика, когато се напие, да тормози по телефона бъдещите си гаджета! Мисля след тази книга да го оставя изцяло на градския фолклор, който ще реши неговата съдба“, сподели Любен Дилов-син.

Освен с остроумни постинги от и за социалната мрежа, вторият том на„FaceБуки“ е пълен и със забавни пророчества, адресирани за 2012 г. Темите са разнообразни – от международна политика и световни конспирации, през всекидневни български абсурди и парадокси, до различно преразказани вицове и личностни битовизми. Дилов съчетава исторически дати и събития, герои и сюжети от литературата с актуални теми и лица от местната и глобалната он- и офлайн действителност, всичко поднесено с огромна доза неподправен смях. Сред българските имена, които читателите ще срещнат в книгата, са: Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Симеон Дянков, Димитър Бербатов, д-р Ангел Енчев, Тони Димитрова, Веселин Маринов, Румънеца и Енчев, Азис и др.

Автор на колажите от книгата, изобразяващи Любен Дилов-син в ролята на малкия Нострадамус, е световноизвестният български художник за игрално кино Владимир Тодоров, работил по касовите кинопродукции „Хари Потър“, „Хрониките на Нарния“, „Стюарт Литъл“, „Джуманджи“ и „Фермата на Макдоналд“. През последните години той участва в проекти на Робърт Земекис, като „Коледни приказки“ с Джим Кери, „Беоулф“ с Антъни Хопкинс и Анджелина Джоли и „Полярен експрес“ с Том Хенкс.

Освен домакините на вечерта – Маги и Кремена Халваджиян, сред присъстващите на събитието бяха още: актрисите Ваня Цветкова и Евелина Борисова от хитовия сериен филм „Седем часа разлика“, на който Дилов е главен сценарист, писателката и също сценарист на филма - Милена Фучеджиева, Ваня Щерева, Орлин Павлов, Иван Бакалов, Миролюба Бенатова, Таня Илиева и Руши Видинлиев, много представители на бизнеса. За да поздрави лично Любен Дилов-син, премиерата уважи и големият български поет и писател Любомир Левчев.