page contents Книжен ъгъл: Писмо от "Колибри": Идат "Досиетата на Дрезден"
Предоставено от Blogger.

Писмо от "Колибри": Идат "Досиетата на Дрезден"

21.5.12

Здравейте!

Най-после в България излиза дългоочакваната първа книга от бестселъра - „Досиетата на Дрезден“!

„Буреносен фронт“ (превод Веселин Иванов) ни запознава с ексцентричния Хари Дрезден – професионален магьосник и детектив. Живеейки в свят, в който науката е „най-разпространената религия“, той се сблъсква ежедневно с почудата и присмеха на хората, пренебрегващи паранормалните явления.
Приходите падат и един ден Хари е принуден да сътрудничи на местната полиция във връзка с брутално двойно убийство. Следва шеметен развой на събитията, сблъсъци с мафията, с яростни демони и други свръхестествени същества, каквито никога не сте си представяли.

Джим Бъчър е на 40 г., живее в Мисури, САЩ, и вече има ревностни почитатели по цял свят. Мнозина от тях знаят, че бойните изкуства са му голяма страст. Завидна е съдбата на романите му – те често заемат първа позиция в списъка с бестселъри на „Ню Йорк Таймс“. „Досиетата на Дрезден“ и класическото фентъзи „Кодекс Алера“ (предстои от „Колибри“) взривяват интереса на читателската аудитория, жадна за стойностна литература от този жанр. „Буреносен фронт“ е дебютният роман на Джим Бъчър - уникално съчетание на криминална интрига и динамично ърбън фентъзи, насладете му се!

„Колибри“ планира да издаде и другата поредица-шедьовър на Джим Бъчър - „Кодексът Алера“.

„Уникално, много специално преживяване за любителите на свръхестественото, фентъзито и криминалните романи. Литературна находка, която се случва веднъж в живота. Невероятен!“ – Мидуест Бук Ривю

„Представете си кръстоска между Филип Марлоу и Гандалф, прибавете щипка Хари Потър и част Джон Константин и ще придобиете една бегла представа кой е Хари Дрезден. Удивително добра книга и великолепна поредица с огромен потенциал.“ – Бруклин Бук Дайджест

Поздрави,

Жаклин Вагенщайн