page contents Книжен ъгъл: "Унискорп" представя: Игра на амок
Предоставено от Blogger.

"Унискорп" представя: Игра на амок

21.5.12


Обаждането, което разруши живота му завинаги, дойде точно в 18,49 ч. Така започва новият психотрилър на немския бестселър автор Себастиан Фицек. След това в кратки, напрегнати глави писателят дума по дума ловува своите читатели.

Интригата се заплита с решението на известна берлинска криминална психоложка да сложи край на живота си. Точно в този ден обаче в частна радиостанция нахлува въоръжен похитител, който взима екипа за заложници, и иска да преговаря единствено с въпросната психоложка. Ако тя не се свърже с него, на всеки час той ще убива по един заложник.

Какви са исканията на похитителя? Ще намерят ли психоложката жива? Ще загинат ли заложници?... С всяка страница напрежението расте и ако читателят не чете внимателно, рискува сам да се превърне в обект на амок преследване.

Себастиан Фицек е роден през 1971 г. в Берлин. Следва право, работи в програмната дирекция на RTL, по-късно е главен редактор и програмен директор в различни немски радиостанции. От 2006 г. пише психотрилъри, които неизменно са бестселъри, и са преведени на двайсет езика. Българските читатели познават Фицек от психотрилъра му „Терапията”.