page contents Книжен ъгъл: "Призованите да се върнат" отново са тук
Предоставено от Blogger.

"Призованите да се върнат" отново са тук

26.6.12

"Ера" представя "Саможертвата" - втора книга от трилогията "Ревенант" на Ейми Плъм

Още в първия роман „Обречени на безсмъртие”от трилогията „Ревенант” читателите откриха, че Ейми Плъм успява да избяга от оковите на жанра, да създаде своя митология и да базира поредицата си на нея. Втората книга от поредицата, „Саможертвата” съчетава романтика и спиращо дъха приключение сред улиците на най-красивия град в света – Париж.

Срещата с Венсан е променила завинаги обикновения живот на Кейт. Защото неговата съдба е саможертвата. Преди десетилетия Венсан губи живота си, за да спаси друг човек. Три дни по-късно се събужда като от сън и разбира, че е ревенант – „призован да се върне”.
Оттогава съдбата му е да жертва себе си отново и отново, за да спасява невинни хора от смъртта. Природата на ревенантите ги подтиква към това независимо от желанието им. След всеки спасен те „умират” за три дни и се възраждат на възрастта, на която са загинали за пръв път.

Ревенантите водят вековна война със злите нума – безсмъртни, кръвожадни и коварни ревенанти, които съществуват благодарение на убийства и предателства.

В най-романтичния град на света Кейт и Венсан се изправят пред нови предизвикателства.

Венсан е готов за пореден път да принесе себе си в жертва, но последствията могат да бъдат фатални. Това принуждава Кейт да се впусне в опасния свят на ревенантите сама, за да открие как да му помогне. И без да съзнава, тя поставя близките си в опасност.

Кейт издирва пазителите на древната тайна, която ще направи възможна любовта й с Венсан. И би могла да помогне на ревенантите да заличат завинаги своите смъртни врагове – нума.

Но докато двамата влюбени търсят ключа към тайната, нова заплаха, много по-опасна от нума, надвисва над тях. Кейт се озовава в центъра на древна и жестока война, но не като свидетел, а като цел...