page contents Книжен ъгъл: "Ентусиаст" представя: Кървави олимпийски игри 2012
Предоставено от Blogger.

"Ентусиаст" представя: Кървави олимпийски игри 2012

25.6.12

Новият трилър на Джеймс Патерсън е посветен на Олимпиадата в Лондон това лято

След успеха на двата романа на Джеймс Патерсън у нас – „Детективска агенция Private“ и „P. S. убийците“, това лято почитателите на криминални четива ще се насладят на истински заплетен сюжет, разгърнат в лондонските декори на Олимпиадата през 2012 г. „Кървави игри“ е най-новата книга от последната поредица на майстора на трилъра Джеймс Патерсън „Детективска агенция Private“, но този път написана в съавторство с Марк Съливан.

Актуалността на книгата е несъмнена – в романа спортният дух е основен в динамичния сюжет, в който е преплетена по изкусен начин  и балканската връзка.


Private, най-прочутата детективска агенция в света, получава поръчка: да се погрижи за сигурността по време на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година. Служителите на агенцията са най-умните, най-бързите и разполагат с най-напредналото технологично оборудване в целия свят и 400 от тях са прехвърлени в Лондон, за да защитят над 10 000 състезатели…

До церемонията по откриването остават броени часове, когато детективът от агенция Private Питър Найт е призован на сцената на безмилостно убийство. Убитият е високопоставен член на организационния комитет на лондонските игри. За Питър става ясно, че това не е престъпление от страст, а е замислено и осъществено с прецизна точност.

Следва истинска кървава серия от зловещи убийства...

Репортерката Карин Поуп получава писмо от човек, който нарича себе си Кронос и поема отговорност за убийствата. Обещава да възвърне древната слава на Олимпийските игри и да унищожи всички онези, които са ги покварили с лъжи, подкупност и алчност. Питър се изправя срещу престъпен гений, който не ще се спре, преди да е провалил Олимпиадата.

Напрежението достига върхов момент, когато Кронос отвлича и невръстните деца на детектива.

„Разказвач № 1 на Америка ни предлага опияняващ, изпълнен с действие трилър, който довежда емоцията на читателя до най-висок връх “, пише за романа сп. „Форбс“. Най-новата книга на Джеймс Патерсън обещава да се нареди сред най-четените криминалета през това олимпийско лято.

Джеймс Патерсън е в топ 100 на най-известните личности в света според сп. „Форбс“. Към днешна дата той има деветнайсет книги, които са ставали последователно № 1 в класацията за бестселъри на в. „Ню Йорк Таймс“. Той е написал повече бестселъри от класацията на „Ню Йорк Таймс“ от всеки друг автор по света според книгата на рекордите „Гинес“. Откакто първият му роман печели наградата „Едгар“ през 1977 година, книгите му са продадени в над 205 милиона екземпляра.

Джеймс Патерсън е авторът на романите за Алекс Крос, най-популярната детективска поредица за последните двайсет и пет години, както и на филмираните с голям успех „Целуни момичетата“ и „Когато дойде паякът“.

Освен автор на бестселъри, Джеймс Патерсън е известен и като популяризатор на четенето и книгите. Той е създател на наградата „James Patterson Pageturner Awards“, която отличава хора и групи от хора, които популяризират радостта от четенето по творчески и ефективен начин. А уебсайтът му ReadKiddoRead.com помага на възрастните да намерят онези книги, които децата със сигурност ще обикнат и ще искат да прочетат. Освен това редовно дарява книги на различни организации.