page contents Книжен ъгъл: Ридли Пиърсън и тайните на Шанхай
Предоставено от Blogger.

Ридли Пиърсън и тайните на Шанхай

31.7.12

Шанхай крие ревностно тайните си, а всеки, дръзнал да се намеси в делата на големите играчи, рискува живота си.

В "Шанхайска афера" (Хермес) Лу Хао, счетоводител на огромна американска строителна компания, развиваща дейност в Китай, става неволен свидетел на убийство, в което е замесен високопоставен правителствен служител.

Няколко дни по-късно Хао е отвлечен. Назначеният му от фирмата личен бодигард – американски гражданин, също изчезва безследно.
      
Работодателите на Хао се нуждаят отчаяно както от него, така и от счетоводните му документи. Чрез него те са раздавали подкупи на политици и управници.

Джон Нокс и Грейс Чу са наети да спасят заложниците и да проследят парите, изтекли нелегално от компанията.

Дори с подкрепата на американския консул, разследването напредва мъчително бавно, а до екзекуцията остават броени дни. Нокс и Грейс се оказват изправени пред интереси и сили, които далеч надхвърлят очакванията им.

Джон Нокс и партньорката му ще трябва да използват цялата си находчивост, за да завършат мисията. В самия й край обаче се оказва, че паяжината от лъжи далеч не е разплетена.

Ридли Пиърсън е автор на над 20 романа, голяма част  от които са бестселъри в топлистата на "Ню Йорк таймс". Преведени са на над 20 езика. Романите му са много  разнообразни – полицейски, шпионски и криминални трилъри. По някои от тях са направени филми. Ей Би Си екранизира “Дневникът на Елън Римбоуер” . Пиърсън е носител и на  наградата "Реймънд Чандлър".