page contents Книжен ъгъл: "Лавандулови нощи" за лятото
Предоставено от Blogger.

"Лавандулови нощи" за лятото

31.7.12

„Лавандулови нощи“ от Софи Берар (Апостроф),  несъмнено ще намери своето място в куфарите към морето. Книгата ще отведе читателите в Прованс – земя на слънцето, цветовете и ароматите, на трубадури и кръстоносци, на булевардни танцьори и щастливи безделници, където заедно с героите ще изживеете една разтърсваща и романтична любовна сага с дъх на праскови и лавандула.

Историята на семейство Ле Бер се разиграва между Камарг, на югоизток, светските курорти на Лазурния бряг, на юг, и суровите планини, редящи се една след друга в далечината, на север.
Богатото на традиции имение Ринкинкин, разположено по бреговете на Дюранс, е заплашено от беда и семейството се разделя на два лагера. Между тях избухва борба за надмощие, изпълнена с много лъжи и интриги.

Докато привлекателният млад собственик Корин се опитва да спаси имението от грозящите го задължения към банките, неговата сестра Жозефин заедно със съпруга си, богат американски предприемач, наследник на известна из цял свят хотелиерска верига, искат да го откупят от фамилията, да унищожат старата семейна къща и на нейно място да издигнат космополитен хотелски комплекс и да превърнат плантацията от праскови и лавандула в голф игрище.


Посред семейната разпра, в Ринкинкин внезапно се появява младата германка Изабел, която отчаяно желае да започне нов живот. Огорчена от неуспешния си брак тя търси утеха в Прованс.

В дългите „лавандулови нощи“ тя не само открива спокойствие, но и своята мечтана романтична любов в лицето на Корн. Младата жена избира да остане с него и превръща битката му за спасяване на имението в своя. След смъртта на леля си, която я е отгледала, и след развода със съпруга си, Изабел наследява известна сума пари, която успява да изправи на крака имението Ринкинкин.

Вихърът от силни емоции обаче ще изправи чувствата им с Корн пред сериозни изпитания, а Изабел ще се окаже една от страните на вълнуващ любовен триъгълник. Дали Изабел ще успее да получи живота, за който си е мечтала - топли дни, ароматни поля с лавандула, любящ мъж и семейство?