page contents Книжен ъгъл: Любовни истории от Швеция за лятото
Предоставено от Blogger.

Любовни истории от Швеция за лятото

24.7.12

„Апостроф“ публикува първата книга от поредицата - „Лято на Лилязее“

Хана - собственичка на магазин за сирене в стария град на Стокхолм, води напълно спокоен живот до момента, когато разбира, че съпругът ѝ изневерява. Объркана и наранена, тя спонтанно решава да прекара няколко дни край блестящите води на езерото Лилязее заедно с дъщеря си, за да събере мислите си.

Планът ѝ за почивка обаче е нарушен от срещата с Пер Норденфелт, който явно показва, че не е безразличен към нея. Хана е уплашена от обзелите я силни чувства и неясното бъдеще, но ситуацията става още по-сложна, щом разбира, че далеч не е единствената, която се интересува от привлекателния производител на сирене от лосово мляко.

Красавицата Грета, която е наела ресторанта от Пер, е решила на всяка цена да завладее сърцето му. А Пер крие тайна, която му пречи да разкрие истинските си чувства.


 „Лято на Лилязее“ е първата книга от поредицата Любовни истории от Швеция от Инга Линдстрьом - псевдоним на известната немска писателка, сценаристка, журналистка и драматург Кристиане Задло.

Под този псевдоним тя  пише любовни и семейни истории, чието действие се развива в Швеция - страната, която винаги е привличала любителите на романтиката със своите красиви природни пейзажи.

Книгите ѝ са изпълнени с много романтика и напрежение. Действието се развива на фона на приказни пейзажи: романтични езера, красиви къщи, уютни кафенета, живописен архипелаг.

Първият роман от поредицата „Лято на Лилязее“ е вълнуваща история за любов и семейни тайни, разкриващи се на фона на чудните гледки от тази красива северна страна. Следват „Конете от Катаринаберг“ и „Викарби завинаги“. През 2006 г. по книгата „Лято на Лилязее“ е заснет филм.

За авторката

Инга Линдстрьом е псевдоним на известната немска писателка, сценаристка, журналистка и драматург Кристиане Задло. Родена е на 25 януари 1954 г. в Равенсбург.

Кристиане Задло следва английска и немска филология и право във Фрайбург и Мюнхен. Работи като асистент-режисьор и помощник-драматург в Общинския театър във Фрайбург и като драматург за „TaurusFilm“. Журналист е на „Зюддойче Цайтунг“, „Космополитан“ и „Баварското радио“.

От 1991 г. пише сценарии. Филмите ѝ се излъчват по SAT1, ZDF и много от тях са познати и на българския зрител с излъчванията им по „Диема Фемили“. Работи и по много от филмите на Розамунде Пилхер и Ута Даниела.