page contents Книжен ъгъл: "Ентусиаст" представя: Мерилин Монро – каквато не сте я виждали досега
Предоставено от Blogger.

"Ентусиаст" представя: Мерилин Монро – каквато не сте я виждали досега

15.8.12

През август 2012 г. се навършват петдесет години от смъртта на световноизвестната кино легенда – Мерилин Монро. По този повод английското издателство „Constable & Robinson“ издава биография на прочутата кинолегенда – „Мерилин Монро. Поверително и лично“, с автор Мишел Морган. В Англия книгата е издадена през май 2012 г. В България тя е публикувана през август от издателство „Ентусиаст“ по повод годишнината.

Мишел Морган разказва историята на една актриса, чиято слава не намалява с годините. С невероятно чувство към детайла и с много човечност авторката изгражда различен образ на звездата – публично тя е обичана и обожавана, но личният ѝ живот е изпълнен с много противоречия и тъмни тайни.
В книгата са събрани повече от петдесет интервюта, които Морган е направила с личности, изиграли ключова роля в живота на Мерилин - спомени на семейството, приятелите и най-близките колеги.

Изданието съдържа сензационни фотографии, непубликувани досега, разкрива непознати факти и подробности от личния живот на Мерилин Монро. Книгата включва важни моменти от ранното детство на звездата и младежките ѝ години: отношенията ѝ с Ана Лоуър – жената, която я е отгледала; сиропиталището, в което е живяла като дете; живота с първия ѝ съпруг Джим Дохърти; ресторантът, където за първи път среща Джо Димаджо. Изненадващи за читателите ще бъдат разкритията за неколкократните опити на Мерилин да роди, които се оказват неуспешни. Неуспешни се оказват и усилията ѝ да осинови дете – в нощта, в която умира, получава телефонно обаждане с отказ за осиновяване, което може да я е подтикнало към самоубийството.

„Мерилин Монро. Поверително и лично“ не само разкрива нови факти за живота на световноизвестната актриса, но едновременно с това съхранява вече известните на всички, като превръща тази книга в спомен за една незабравима жена.

За Мишел Морган

Мишел Морган е президент на обществото „Мерилин е жива“ – клуб на почитатели на Мерилин Монро във Великобритания, между 1991 и 2007 г. Автор е на „Адресите на Мерилин“, „Мерилин Монро: Поверително и лично“ и е копродуцент на предстоящия документален филм „Gable: The Ties that Bind“ заедно с „Tegan Summer Productions“. Живее в Нортхемптъншир.