page contents Книжен ъгъл: "Ера" представя: "Моят път към теб" и Никълъс Спаркс
Предоставено от Blogger.

"Ера" представя: "Моят път към теб" и Никълъс Спаркс

7.8.12

Всеки обикновен човек има своята необикновена история, а Никълъс Спаркс умее да пресъздава тези съкровени разкази, заредени с нежност и емоция и способни да развълнуват всяко поколение. Перото на писателя-магьосник пронизва сърцето на читателите там, където откриваме истинските чувства – болезнени, вълнуващи, дълбоки.

„Моят път към теб” е  разтърсваща история за предизвикателствата, които живота ни поднася, и за втория шанс, който рядко получаваме. Нежен роман за сложните избори, пред които се изправяме, и вечния въпрос: разума или сърцето трябва да послушаме.

Аманда и Досън се влюбват безумно в гимназията. Макар да принадлежат към различни социални прослойки, техните чувства са неподвластни на неписаните правила в малкото градче Ориентъл, Северна Каролина. Но през лятото, когато трябва да завършат гимназия, непредвидими обстоятелства ги разделят и ги запращат по противоположни житейски пътеки.

25 години по-късно Аманда и Досън се срещат отново. И двамата не са забравили страстната първа любов, която ги е белязала завинаги. Причината за завръщането им в родния град е погребението на единствения човек, подкрепял тяхната любов – Тък Хостетлър. А той им е подготвил изненада. Тък е оставил 3 писма, съдържащи указания, които Аманда и Досън трябва да следват.

Докато изпълняват последната воля на своя скъп приятел, те осъзнават, че почти всичко, което са смятали, че знаят за Тък, за себе си и за някогашните си мечти, не е такова, каквото изглежда.

Изправени пред болезнени спомени, Аманда и Досън ще открият изненадващата истина за избора, който са направили. В рамките на два дни двамата ще трябва да разберат дали любовта може да пренапише миналото и да заличи настоящето.

Под логото на ЕРА са издадени седем романа на Никълъс Спаркс – „Нощи в Роданте”, „С дъх на канела”, „Последна песен”, „Един ден, един живот”, „Завой на пътя”, „Талисманът” и „Пристан за двама”.

На бурен успех по цял свят се радват и филмите по произведенията на Спаркс. Правата за филмирането на „Моят път към теб” са вече закупени. През 2013 г. се очаква екранизацията на романа „Пристан за двама”. Главните роли са поверени на звездите Джош Дюамел и Коби Смълдърс, а режисьор е култовият Ласе Хелстрьом, работил и по филмирането на „С дъх на канела”.

За автора

Никълъс Спаркс е сред най-продаваните американски автори в света. Тиражите на книгите му надхвърлят 80 милиона екземпляра в целия свят, а романите му са преведени на повече от 45 езика. 

Животът не е бил особено благосклонен към Никълъс – след завършване на университета той се издържа като продавач на стоматологични продукти, обикаля почти цяла Америка, докато не решава да развие своето писателско дарование.

Успехът му не закъснява. Критици и читатели са във възторг от неговите романи, а приходите са на стойност няколкостотин милиона долара.  С шумен успех са приети филмите по романите „Тетрадката”, „Нощи в Роданте”, „Последна песен” и „С дъх на канела”.

Освен че е майстор на перото, Никълъс Спаркс чете много (средно по 125 книги на година), има черен пояс по таeкуондо, а списание „Пийпъл” го коронова за най-секси автор.