page contents Книжен ъгъл: Премиера: Броеницата на Вида Пиронкова
Предоставено от Blogger.

Премиера: Броеницата на Вида Пиронкова

16.10.12

Книгата БРОЕНИЦАТА НА ВИДА е рожба на facebook, където си общува авторката Вида Пиронкова със своите приятели от България и света, тъй като самата тя живее в Атина.

Книгата е 122 страници, твърди корици и има две изненади, които ще видите на живо и по време на представянето й в студио 5 на НДК, което приютява театрални, музикални и сценични премиери.

Самата Вида Пиронкова ще свири на пиано вместо да говори.

Книгата се издава от СИЕЛА, продуцирана от "ТV Зор", художественото оформление, дизайн и предпечатната подготовка е на Анна Българанова, редактор е Игор Марковски.

Съдържа по равен брой текстове и стихове, точно колкото има и една броеница. Също така в книгата има Пред Говор и След Говор - едно намигване към авторката и нейния интересен свят, изпълнен със спомени за Пловдив (нейният роден град), детството й, спомените за бележити българи приятели на прочутия й баща - художникът Енчо Пиронков, преживявания от Италия, свързани с велики личности, както и приказки от Мрежата.

Ако публицистиката на Вида е нещо необичайно, то стиховете са нещо различно, интересно, отгоре на всичко това и лесно стават за песни.

Впрочем - всичко това може да се види, чуе, прочете или пък изпее на премиерата на книгата на 18 Октомври от 18:18 ч., клуб Студио 5, НДК, вход А3.

Всяка книга е номерирана с разделител, който отговаря на тиража й - 300бр. Цената е 1.500 стотинки (както е написано и на корицата).