page contents Книжен ъгъл: Висенте Ботин идва с "Погребението на Кастро"
Предоставено от Blogger.

Висенте Ботин идва с "Погребението на Кастро"

27.11.12

„Погребението на Кастро“ е уникално журналистическо свидетелство за абсурдите на кубинската революция, превърнала се, 50 години след победата на кастризма, в пародия на самата себе си, забележителна фреска на съвременна Куба, създадена с много ирония и чувство за хумор и обагрена с поемите и песните, с които кубинците се опитват да прогонят демоните си.

„Погребението на Кастро“ (превод: Захари Омайников, Даниела Радичкова, Елена Дамянова) е написана непосредствено след четиригодишния престой на  Висенте Ботин в Куба като кореспондент на Испанската телевизия. Ботин е също автор и на биографията „Раул Кастро: бълхата, която яхна тигъра“, публикувана през 2010 г.

Висенте Ботин е роден в Бургос, Испания. Завършил е журналистика, политически науки и социология в Мадридския университет „Комплутенсе“. Прочути са неговите документални филми и актуални репортажи по теми, свързани със събитията в Латинска Америка, Франция, САЩ, Мароко, Израел, Ливан и други държави.

Заповядайте на срещите с нашумелия испански писател и журналист Висенте Ботин по покана на Посолство на Кралство Испания в България и със съдействието на Институт Сервантес, София:

4 декември
17,00 ч., Панаир на книгата в София, Мраморно фоайе, модератор Георги Ангелов

5 декември
18,00 ч., Институт Сервантес, модератор д-р Теодора Цанкова.