page contents Книжен ъгъл: "Ера" представя: Конспирации в "Черният списък" и "Комитетът 300"
Предоставено от Blogger.

"Ера" представя: Конспирации в "Черният списък" и "Комитетът 300"

21.1.13

Йерархия на конспирацията

Независимо от века и епохата конспирациите винаги са били на мода, а стотици книги привличат вниманието, като се опитват да докажат съществуването на световен заговор. Безспорно обаче една от най-скандалните сред тях е „Комитетът 300. Йерархия на конспирацията”.В нея д-р Джон Коулман обвинява поименно част от най-големите, най-авторитетните и най-влиятелни институции, организации, компании и личности на съвременния свят в стремеж към единно световно правителство. В техните ръце е съсредоточена абсолютната власт.
Те не признават държавните граници и са над законите, те контролират политиката, религията, търговията и промишлеността. Техни са банките, пазарът на наркотици, медиите, петролната индустрия... Те контролират света. Те са Комитетът 300.


Според д-р Коулман целите на тази могъща организация включват:

Установяване на единно световно правителство – Нов световен ред с обединена църква и парична система под тяхно ръководство.
Пълно разрушение на националното самосъзнание и националното достойнство.
Разрушение на религиите и особено християнството, с едно-единствено изключение – създадената от тях църква, спомената по-горе.
Контрол върху всеки човек чрез използване на средства за манипулиране на съзнанието.
Прекратяване на индустриалното развитие и производството на електроенергия от ядрени централи. Изключение правят компютърната индустрия и сферата на услугите.
Легализация на наркотиците и порнографията.
Намаляване на населението на големите градове по пробния сценарий, отработен от режима на Пол Пот в Камбоджа.
Прекратяване на всякаква научноизследователска работа с изключение на онази, която Комитет 300 смята за полезна. Основните усилия са насочени против използването на ядрената енергия за мирни цели.
Чрез ограничени войни в развитите страни, а в страните от Третия свят чрез глад и болести, да се осъществи унищожението на три милиарда души – онези, които те наричат „безполезни консуматори”.
Отслабване на моралния дух и деморализиране на работническата класа чрез създаването на масова безработица.
Да не се позволява на народите по света да решават сами своята съдба, с тази цел изкуствено да се създават различни кризисни ситуации и после кризите да се „управляват”. Това ще обърка и деморализира населението до такава степен, че в условията на прекалено голям избор хората масово ще изпаднат в апатия.
Съдействие за разпространението на религиозни култове чрез създаване на нови и поддържане на вече действащите. 
Разпространение на идеи за „религиозно освобождение” из целия свят с цел подкопаване на съществуващите вероизповедания и особено християнството.
Предизвикване на всеобща криза в световната икономика и създаване на всеобщ политически хаос.
Поемане на контрола върху външната и вътрешната политика на Съединените щати.
Оказване на пълна поддръжка на наднационални организации като Организацията на обединените нации, Международния валутен фонд и др.
Внедряване на подривни агенти във всички правителства и извършване на действия, насочени към разрушаването на суверенната цялост на страните отвътре.
Организиране на световен терористичен апарат.
Установяване на контрол над образованието с цел пълното му и окончателно разрушаване.

Ако името ти е в списъка... ще те елиминират

 В „Черният списък” на Брад Тор основната дейност на частната разузнавателна организация „Карлтън Груп” е да върши всичко, с което мудната бюрокрация в ЦРУ и тромавият държавен апарат за сигурност не могат да се справят. А агент Скот Харват обожава работата си за компанията. Неговите задачи са подчинени на простото правило: „откриваш и ликвидираш”...

По време на операция в Париж тайната квартира на „Карлтън Груп” е разкрита и атакувана, а партньорката на Харват убита. Опитите му да се свърже с останалите агенти са неуспешни. Оказва се, че целият екип е елиминиран. За една нощ. Хаварт успява да се измъкне, но по петите му са изпратени няколко отряда с цел да го ликвидират. Останал без подкрепление, той няма друг избор освен да открие кой и защо иска да го отстрани. А подозренията му, че поръчителят е „вътрешен човек”, се засилват.

Оказва се, че сред най-секретните документи на американското правителство е скрит строго охраняван списък. Достъп до него имат само президентът и таен екип от съветници. Ако името ти попадне там, то не може да бъде изтрито... докато не те елиминират. И някой е вмъкнал Харват в списъка.

Все пак има един човек, който може да отговори на всички въпроси. Харват ще направи всичко по силите си да стигне до него, преди животът на хиляди невинни да бъде застрашен.

Брад Тор е завършил с отличие университета на Южна Калифорния, където изучава творческо писане, кино и телевизионна продукция. Преди да стане писател, той е създал и продуцирал успешен телевизионен сериал. Брад Тор е бил част от аналитичния отдел „Червена клетка” към Департамента по национална сигурност на САЩ. През 2008 година заминава за Афганистан заедно с оперативен екип, за да направи проучване. Неговите романи са издадени в 26 страни и го нареждат сред автори като Робърт Лъдлъм, Лий Чайлд, Винс Флин, Майкъл Конъли.