page contents Книжен ъгъл: Силата на любовта
Предоставено от Blogger.

Силата на любовта

14.2.13

"Ентусиаст" представя втория роман на Елизабет Чандлър

След успеха на първия роман от авторката издателство „Ентусиаст“ добавя към поредицата Enthusiast Teen’s Books – Различните книги за тинейджъри, второто заглавие – „Силата на любовта“. „Целуната от ангел“ се радва на успех сред тинейджърите у нас, които очакват да разберат продължението на историята.

Втората част е смесица от мистерия, трилър, съспенс и романс с паранормални елементи – ангелите. Романът разглежда всички теми, които вълнуват подрастващите: любовта, приятелството, предателството, семейството и взаимоотношенията с родителите, доверието, закрилата, мечтите, смъртта и животът след нея.


Елизабет Чандлър продължава историята точно откъдето свършва първата част. В „Силата на любовта“ действието се развива много интензивно и сюжетът се заплита още повече. Взаимоотношенията между Айви и Грегъри остават недостатъчно ясни и изчистени. От друга страна, те стават по-близки, покрай това, че и двамата загубват близък човек... или поне така си мисли Айви. Единствено Грегъри  не я кара да си спомня и да говори за Тристан, ако не желае и винаги е до нея, когато тя сънува кошмарите си.

Тристан установява, че произшествието, при което е загинал, не е било нещастен случай! Някой е срязал спирачките на колата му. Кошмарите на приятелката му Айви продължават, докато един ден тя не си спомня какво е видяла през онази ужасна нощ. Грегъри е неотлъчно до нея, също както и Тристан. Ангелът пазител забелязва новия ѝ приятел да сипва нещо в чашата ѝ с чай. Айви го изпива и двамата с Грегъри, следвани от невидимия Тристан, се отправят към гарата. Там Айви най-сетне го вижда от другата страна на релсите. Когато влакът идва, Тристан я вика и Айви...

Историята за любовта отвъд живота между Тристан и Айви развълнува милиони тинейджъри по цял свят, като им предложи тема, станала много популярна в последно време като антипод на вампирските и страховитите готически истории – ангелите хранители. Неочакваната развръзка ще ни държи в напрежение до излизането на  третото заглавие от поредицата.

За Елизабет Чандлър

Елизабет Чандлър е псевдоним на Мери Клер Хелдорфър. Тя е възпитаник на гимназия ”Mercy” в Балтимор, Мериленд, където живее и до днес. Автор е на много илюстровани книги за деца под истинското си име Мери Клер Хелдорфър. Поредиците Kissed by an Angel и Dark Secrets подписва със своя псевдоним.