page contents Книжен ъгъл: Пет дами гладуват в "Седем дни сами"
Предоставено от Blogger.

Пет дами гладуват в "Седем дни сами"

23.7.13

"Ентусиаст" представя новите приключения на героините от "Дамски вторници" на Моника Пец

Изминала е година и половина от завръщането на приятелките от пилигримския поход в бестселъра на Моника Пец „Дамски вторници“.

Какво се е случило с тях? Юдит работи като сервитьорка и се чувства спокойна; Ева е отслабнала и работи в болница, вече не бди така самоотвержено над семейството си; Каролине и Филип са разделени, а Кики и Макс живеят заедно и имат дъщеря; Естел е все така чаровна и остроумна.

Сега приятелките от „Дамски вторници“ ще постят. Пет различни дами с една обща цел: отпускане, пречистване и отслабване – това гласи урокът. За тазгодишното си пътуване те си набелязват усамотения хотел-замък Ахенкирх, където ще се отдадат на лечебно гладуване.
Седем дни без разсейване. Без телефон, без интернет, без мъже, без семейни ангажименти и професионални задължения. За съжаление, и седем дни без ядене. Поне на теория. Мъчителният глад, железните правила и съпътстващите проблеми все водят до нови и нови тайни и подлагат на риск всеки резултат от терапията. Вместо отпускане, помежду им възникват недоразумения, кавги и безсънни нощи.

С остроумие и хумор Моника Пец сравнява модерната тенденция за „съвършени тела” с лагер на мъчението, където властват строгият режим, гладуването и физическото изтощение, без грам излишни килограми, но и без грам щастие. Героините ѝ може и да успеят да влязат в костюми на „Коко Шанел” няколко номера по-малки и да останат доволни от гледката в огледалото, но когато то се обърне към същинския им живот, отражението в него е тъжно, самотно, безотговорно и понякога, дори плачевно. В уединението си зад дебелите стени на замъка те ще разберат, че е по-добре да впрегнеш силата на волята си за постигане на физическа красота към постигане на истинско приятелство, преодоляване на проблемите между поколенията и куража да обичаш истински семейството си и хората, които наистина държат на теб.

„Седем дни сами“ е вълнуващо и забавно четиво, което гарантира доброто настроение и удоволствието от времето, прекарано с книга в ръка.


За Моника Пец

Моника Пец е родена през 1963 г., следвала е германистика, комуникации и философия в университета в Мюнхен. След известно време в рекламния и издателския бранш, през 1990-1998 г., тя работи като драматург и редактор в Баварското радио, редакция Телевизионни филми. От 1998 г. пише сценарии в Германия и Нидерландия. Сред филмите ѝ са „Момиче за обич“, „Още веднъж на 20“, както и филмът „Непокорната“ по съвместен сценарий с Кристиян Йелч. От 1997/98 г. е консултант на „Нюрнбергската стипендия за писатели“.

„Дамски вторници“ е филмирана през 2011 г. Филмът е излъчен по немската телевизия ARD. Дебютният роман на Моника Пец „Дамски вторници“ е обявен за една от най-продаваните книги в Германия през 2011 г., успешно филмирана с участието на Улрике Кринер, Нина Хогер, Инка Фридрих и Саския Вестер. Дамски вторници излиза в 13 страни и е в челната десетка на бестселърите в Италия и Норвегия. В момента се подготвя филм по „Седем дни сами“.