page contents Книжен ъгъл: Сватбени трепети на остров Нантъкет
Предоставено от Blogger.

Сватбени трепети на остров Нантъкет

16.8.13

"Ера" представя Елин Хилдербранд и "С обич, М."

В следващите страници ще се постарая да ти дам полезни съвети за най-щастливия ден в живота ти. Ти ще решиш дали да ги последваш, или да ги пренебрегнеш, но поне ще си наясно с мнението ми по всеки въпрос. Нека сватбеният ти ден да е прекрасен, скъпа моя Джена. Само от теб зависи да е такъв.

Джена и Стюарт планират страхотна сватба! До събитието остават броени дни, а семействата на младоженците се събират на приказния остров Нантъкет.

Джена следва неотклонно наставленията, описани от майка й в Дневника. Страниците му са изпълнени с много любов, мъдрост и загриженост. А между редовете, всеки член от семейството открива колко важна част от живота им е била Бет.

Но сватбените трепети сякаш провокират близките на младоженците да направят равносметка на собствените си връзки. Бракове без любов, отдавна изстинали чувства, изневери, нови тръпки и несподелена обич терзаят душите им. Дори в Дневника няма съвет за това как да се справиш с личните тревоги, интимните несгоди и сърдечните проблеми на гостите си.

Марго, по-голямата сестра на Джена, винаги я е покровителствала, а след смъртта на майка им, тя всячески се опитва да запълни празнотата, оставена от Бет.

Марго се старае да изпълнява заръките от Дневника, но личният й опит я е направил скептична към любовта и брака. Тя сама отглежда трите си деца, справя се блестящо със стресиращата си, но добре платена работа и дори издържа бившия си съпруг.

Но новината, че той смята отново да мине под венчило, докато тя поддържа тайна връзка с по-възрастен мъж, е напът да разруши самоконтрола й.

Бащата на младоженката – Дъг, е изправен пред труден избор. Като бракоразводен адвокат, той е срещал всякакви причини за раздяла, но никога не е разбирал истински клиентите си. Семейният живот с Бет, неговата голяма любов, винаги го е правил щастлив.

Вторият му брак обаче определено не върви в желаната посока. Той не може да почуства Полин като своя жена, домът й като негов дом, и определено предпочита тя да не бъде вкъщи, когато се прибира от работа.

Като добавим и недоволни шаферки, палави шафери и прогноза за дъжд – перфектният уикенд може да се превърне в пълно фиаско. Преди гостите да напуснат острова, любовта ще бъде поставена на изпитание, ще избухнат скандали, сърца ще бъдат разбити и изцелени.

А сватбеният уикенд се оказва идеалното време всеки да направи своята крачка към щастието...
„С обич, М.” е трогателно пътешествие в търсене на оголената истина за цената на щастието.

Всички творби на Елин Хилдербранд присъстват неизменно в класациите за най-продавани книги на „Ню Йорк таймс”. Авторката живее в Нантъкет, където има голяма българска общност. И Елин, и нейните български приятели чакат с нетърпение българското издание на романа.