page contents Книжен ъгъл: С октомври иде "Малка книжка за есента"
Предоставено от Blogger.

С октомври иде "Малка книжка за есента"

4.10.13

Ирина Катеринска

32 плътни, сочни, хрупкави, сладки, солени, пикантни, кисели и свежи или затворени в бурканчета рецепти

Октомври е вече тук с прекрасните си цветове, хладните утрини, които нашепват за повече прегръщане, с вкусните аромати във въздуха и лъскавите кестени по тротоарите. А с него идва и новата ни книжка, която заедно със съпруга ми Димитър създадохме с много обич.

Обич, защото есента е невероятна и не можем да спрем да й се радваме!

Пристига тихо, промъква се едва забележимо, докато една сутрин не се събудиш и не откриеш, че ухае на ябълки, крушите са жлътнали тумбачета, тиквите греят като слънце, настъпило е времето за приготвяне на зимнина и ти се иска по-дълго да стоиш на топло, докато гледаш как сухите листа танцуват с вятъра.

Идеалното време за откриване на нови вкусни пътеки в кухнята, изпробване на непознати рецепти и потапане в богаствтото на сезонната реколта, нали?

В “Малка книжка за есента” сме събрали 32 плътни, сочни, хрупкави, сладки, солени, пикантни, кисели и свежи или затворени в бурканчета рецепти, които отново разказват истории, нашепват за вълнения от детството, припомнят какво е да се храним бавно и с наслаждение на всяка хапка и са точно тук и сега, за да създават нови спомени с любими хора, в някой дъждовен неделен следобед или в слънчева съботна утрин.

Те са идеална компания за октомврийските и ноемврийските дни, защото сред тях се гушат тиквен пай, виенски ябълков щрудел, ризото с кестени, домшен сироп от нар, пияни круши в тестени палтенца, лютеницата със сирене на баба, любимото ми сладко от сини сливи и орехи, торта “Павлова” с крем от маскарпоне и печено грозде, соленки със сладки картофи и още много, много други – общо 32.

Всички снимки са дело на Димитър, издателството отново е “Ентусиаст”, а от следващата седмица “Малка книжка за есента” ще може да бъде намерена по книжарниците!

А вие коя рецепта бихте искали да видите в блога преди това?

От блога на Ирина Катеринска