page contents Книжен ъгъл: Чудесен ден. Ужасно престъпление
Предоставено от Blogger.

Чудесен ден. Ужасно престъпление

25.2.14

„Ентусиаст“ представя „После“ от Розамънд Лъптън

Училището, в което учат и двете деца на Грейс, гори. Тя вижда дима и хуква, защото знае, че седемнайсетгодишната ѝ дъщеря Джени е вътре. И влиза в горящата сграда, за да я спаси. Грейс, която всъщност разказва историята в книгата, е пострадала много тежко, а Джени е жестоко обгорена. Майка и дъщеря изпадат в кома. И докато двете се борят за живота си в болницата, а бащата и братчето на Джени са изправени пред тази огромна трагедия, полицията открива, че пожарът е запален умишлено.

И това е само началото. В последвалото разследване никой не е този, за когото се представя, и нищо не е такова, каквото изглежда на пръв поглед. С всяка следваща страница Розамънд Лъптън вкарва нов елемент и мотив за ужасното престъпление:
Джени е получавала заплашителни писма, по-малкият ѝ брат Адам е тормозен в училище, един учител наскоро е уволнен след тежък инцидент, най-добрата приятелка на Грейс е малтретирана от съпруга си, училището е затънало във финансови проблеми.  На фона на тези събития една майка ще трябва да открие злосторника, който продължава да заплашва живота на децата ѝ. И да се пребори с ограниченията на физически болното си тяло, за да открие, че за любовта няма граници и невъзможни неща.

„После“ е вторият роман от авторката на бестселъра „Сестра“  Розамънд Лъптън. Дебютният роман на Лъптън „Сестра“, който „Ентусиаст“ издаде през 2011 г., получава изключително ласкави отзиви от литературните критици. Още с излизането си той намира място в престижната класация на редакторите на в. „Ню Йорк Таймс“. Оглавява и класациите за книги в редица европейски страни.

Вторият роман на авторката „После“ има още по-голям международен успех. Той заема престижното второ място за художествена литература за 2011 г. в Амазон Великобритания. Книгата е на втора позиция и в класацията за бестселъри за 2011 г. на в. „Сънди Таймс“. През април 2012 г. тя е публикувана в САЩ и веднага се превръща в Избор на редакторите в Амазон, където е обявена за най-добра книга за 2012 г. През същата година влиза и в класацията на най-продаваните книги на „Пъблишърс Уикли“, а в. „Сиатъл Таймс“ я обявява за една от най-добрите съспенс книги на 2012 г.

Трилърът „После“ ще остане в съзнанието на читателите дълго след като са прелистили и последната му страница. „Ако имате нужда от нещо наистина разтърсващо, което да ви накара да се чувствате комфортно и едновременно с това ще ви смути неимоверно,  прочетете „После“ от Розамънд Лъптън“ – пише Oprah.com – сайтът на Опра Уинфри, където романът е един от общо шест заглавия от избора на редакторите за „О’ winter reading“ през 2012 г. „После“ е завладяващ трилър за тънката граница между материалния и духовния свят, за съдбоносните решения и за силата да преодолееш страховете си.