page contents Книжен ъгъл: 50 пъти Агата Кристи от „Ера“
Предоставено от Blogger.

50 пъти Агата Кристи от „Ера“

4.3.14

Пред 125-годишнината на Кралицата на криминалето излизат №49 и №50 от поредицата за Еркюл Поаро и мис Марпъл

Агата Кристи (1890-1976) – ексцентрична, непредсказуема и вечно интригуваща. Също като нея героите й са находчиви, оригинални и популярни по цял свят, а романите й – вечно живи.

Днес Агата Кристи е най-известната авторка на криминални романи в света. Нейните осемдесет романа са преведени на над четирийсет езика и са продадени в над два милиарда екземпляра. Емблематичните й герои Еркюл Поаро и госпожица Марпъл й спечелват титлата „Първата дама на криминалния жанр”.

В „Тайната на имението” Антъни Кейд се съгласява да направи услуга на свой приятел, която ще му донесе бързи пари. Задачата изглежда лесна – той трябва да достави политически мемоар на лондонски издател.

Оказва се, че пратката съдържа повече от скандалните тайни на европейски благородник. Тя е свързана с убийство. Стъпките на жертвата водят до мистериозно имение. Тъмни тайни и смъртоносни заплахи очакват всеки, който се осмели да влезе в него.

В „Третото момиче“ докато Еркюл Поаро се наслаждава на закуската си и на чашата горещ шоколад, млада жена нарушава спокойствието му. След като признава, че може би е извършила убийство, тя внезапно си тръгва, оставяйки разказа си недовършен.

Заинтригуван, Поаро решава да открие мистериозната дама. По време на разследването, той попада в бохемския свят на млади художници. А момичето е изчезнало без следа...