page contents Книжен ъгъл: „Ера“ представя: „Играта на Макбет“ - необичаен трилър от необичаен автор
Предоставено от Blogger.

„Ера“ представя: „Играта на Макбет“ - необичаен трилър от необичаен автор

8.4.14

Кой се крие зад псевдонима Кристофър Голт?

Нещо се случва. В цял свят.

По различно време, в различни континенти, хората са сполетени от видения – на отдавна починали близки, на събития, които вече са се случвали. В началото виденията са смътни и мимолетни, но за кратко време картините стават по-детайлни, по-ярки и натрапчиви. Настъпва епидемия от масови халюцинации.

Руски лекар, превърнал се в неоезически мистик, претендира, че е Синът Божи. Френска тийнейджърка твърди, че е получила видение на Жана д’Арк на кладата. Жена на средна възраст преспокойно застава насред улицата пред входа на ЦЕРН в Швейцария, а после също толкова спокойно залива дрехите си с керосин и се подпалва.

Холивудско студио за специални ефекти е взривено със запалителни бомби. Фундаменталистка християнска секта отвлича и убива учен генетик. На петдесет езика във всеки по-голям град по света се появяват графити „Превръщаме се“ по правителствени сгради, мостове, изписани със спрей върху рекламни плакати.

В същото време учени се опитват да пресъздадат човешкия мозък неврон по неврон, така че да сътворят изкуствено съзнание. Дали случващото се има общо с този проект?

Психиатърът Джон Макбет има свои собствени демони, с които се бори. Но когато епидемията неудържимо се разраства, той се впуска в трескава надпревара с времето, за да открие причината за този феномен. При новината за инцидент с брат му, виден физик, битката на Макбет става лична, още по-яростна. Още по-опасна...

„Играта на Макбет“ е провокативен, мащабен трилър на нашето време, с богато въображение и динамичен стил.

Кристофър Голт е псевдоним на известен криминален автор, печелил награди за творчеството си. Произведенията му са преведени на 24 езика. Самоличността му предстои да бъде разкрита.