page contents Книжен ъгъл: Приключенията на мотовете продължават
Предоставено от Blogger.

Приключенията на мотовете продължават

13.5.14

Радостина и Мелина-Елина с"Мукс отвръща на удара"
Втората част от поредицата "Приключенията на мотовете" вече срамежливо наднича от рафтовете на книжарниците. Любимите пухкави същества са натрупали житейски опит, който реципрочно увеличава и обема на новото издание от поредицата.
Историята е облечена с много смях, доза драматизъм и щипка любов. Мотовете ще се изправят в неравностойна битка срещу лошите си братовчеди моДовете, но с помощта на хитрост, добрина и приятелски съвет ще успеят да измислят план как да им се противопоставят.

Появяват се и нови персонажи, които обещават да се превърнат в любимци сред лошите герои с непрестанното си надлъгване и недодялани закачки. Ако пък сте харесали "мъдростите и глупотевините" от предходната част, то бонус страниците в тази част са много повече и още по-разнообразни. Авторите на "Мукс отвръща на удара" се надяват и втората им книга да се хареса на малките деца, както и да изненадва приятно и порасналите читатели.

Хората, сътворили приключенския свят на мотовете

„Приключенията на мотовете, част II” е втората книга от поредицата на Радостина Николова. Тя е работила дълги години като редактор в различни печатни и онлайн медии, сред които списанията Joy, Hello и Rozali. Има над 500 публикации в различни сфери и интервюта с известни личности от български и световен мащаб. Радостина обожава писането и обича да изпробва различни стилове, адаптирайки се според стила на медията и нейната аудитория. Признава, че писането на книга, особено детска, никога не й е  било цел.

Вдъхновението...

Първоначалната идея за създаването на мотовете идва  от съпруга на Радостина – Андрей. Именно той вдъхва живот на измислените герои под форма-та на увлекателни приказки, които периодично се вдъхновява да й разказва. Тя пък от своя страна се  изкушава да пренесе на хартия малките същества и тях-ната небивала история.

Илюстрации: Мелина-Елина Бондокова

Мелина-Елина Бондокова завършва анимация в София. За дългите години практика е успяла да установи авторитетно име  в чужбина и  България като илюстратор на книги и комикси. Някои от многото й късометражни анимационни филми са взимали участие на различни фестивали у нас, в Румъния, Италия, и Великобритания. В момента е един от основателите на Студио за анимация Павилион.