page contents Книжен ъгъл: Любов и други сънища в книжарницата
Предоставено от Blogger.

Любов и други сънища в книжарницата

1.7.14

„Ера“ представя новия роман на Синтия Суонсън

Катарин Милър, или Кити, както я наричат всички, живее сама с котарака си Аслан и заедно с най-добрата си приятелка Фрида държат малка книжарница. В прекрасни отношения е с родителите си, които са на почивка на Хаваитe, откъдето й пращат писма.

Преди време е имала дълга връзка с мъж на име Кевин, който така и не се е решил да се ожени за нея и са се разделили. Пуснала е обява за запознанство във вестника и е харесала писмото на един от кандидатите – Ларс, говорили са с часове по телефона, но той така и не се е появил след два дни на уговорената им срещата.

От този момент нататък Кити загърбва желанието и надеждата да се омъжи и се отдава на работата си в магазина. Въпреки че е сама, тя е спокойна и доволна от живота си, докато не се случва нещо, което я смущава и обърква.

Кити започва да сънува свят, в който името й е Катарин Андерсън, омъжена е за Ларс, има прекрасни деца от него и всички се обичат безкрайно много. Както в истинския си живот, двамата са се запознали чрез обявата във вестника, но вместо да приключат телефонния разговор и той да не се появи на срещата, те са се влюбили, оженили, живеят в голяма къща и имат две прекрасни деца близнаци – Мич и Миси. Кити е очарована от тези сънища и е любопитна какво ще се случи по-натам.    

В реалния си живот тя започва да помага на съседското дете Грег, което има проблем с четенето. Намира начин да спечели интереса му към книгите като пише история за баскетболисти – нещо, което много го вълнува. Възможността да помогне кара Кити да се чувства щастлива.

В сънищата й  нещата започват да изглеждат вече не толкова идилични. Оказва се, че тя има и трето дете – Майкъл, който страда от аутизъм. По онова време се е приемало, че тази болест е причинена от липса на внимание към детето от страна на майката. Катарин се чувства виновна заради това, а и защото не изпитва привързаност към това проблемно момче и дори не понася да е близо до него.    

Кити се чуди къде е Фрида в този сън, както и всички други хора, които познава. Все по-малко се радва на тази алтернативна реалност, от която изникват все по-ужасни изненади.  Не знае дали може да избере в кой от двата свята да живее и каква би била цената на това да остане Кити или да бъде Катарин.