page contents Книжен ъгъл: „Краят е вечен“ - дванайсетокласничките продължават
Предоставено от Blogger.

„Краят е вечен“ - дванайсетокласничките продължават

30.9.14

Хермес представя втора книга от дилогията „Господарката на седемте камъка“

Дванайсетокласничките Ванина Божилова и Евгения Танева представят втората част от дилогията „Господарката на седемте камъка“ само шест месеца след появата на пазара на първата част – „Ръката на съдбата“. Фентъзито, написано в духа на книгите на Кристофър Паолини, ще се хареса на тийнейджърите.

Ванина Божилова е родена на 02.08.1996 г. в гр. Пловдив. Учи в дванадесети клас на Образцова математическа гимназия „Акад. К. Попов“ и иска да следва медицина. Членува в „Интеракт клуб“ –  Пловдив. Oбича да чете, рисува, да слуша музика и да свири на пиано. Ванина обожава да пътува и да опознава други народи и култури.

Евгения Танева е родена на 11.10.1996 г. в гр. Пловдив. Учи в дванадесети клас на Образцова математическа гимназия „Акад. К. Попов“, но мечтае да се занимава с изкуство. Играе в училищния отбор по баскетбол. В свободното си време ходи на курсове по математика, мениджмънт и изучава китайски. Истинската й страст обаче е театърът. Ванина и Евгения са съученички и приятелки. Сплотява ги любовта към фентъзито и писането. Вдъхновение за поредицата черпят от филма „Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп“.

За книгата

От полупустинното сърце на Африка до блясъка на големия град – битката между последователите на Мороз и Луминус продължава. Безмилостно нападение срещу Ордена на Светлината оставя малцината оцелели в пълна безизходица. В търсене на скъпоценните камъни те тръгват по стъпките на конкистадорите и стигат до непревземаемите върхове на Хималаите.

Ревностно пазени тайни и нови съмнения пораждат любов и омраза, жажда за мъст и примирение сред членовете на Ордена. Бъдещето на света зависи от последното решение на Джорджиана. Кой от двамата братя ще спечели сърцето на сестра си след хилядолетия на нестихващо съперничество? Ще се окаже ли човекът победител в битката между доброто и злото?