page contents Книжен ъгъл: Приключенията на малкия Илийчо и мърколака Август
Предоставено от Blogger.

Приключенията на малкия Илийчо и мърколака Август

23.11.14

„Ентусиаст“ издава комикса „Илийчо и Август“ от Пенко Гелев и Сотир Гелев


„Илийчо и Август“ разказва за едно истинско, необикновено и вълнуващо приятелство между малкия Илийчо, който не се страхува от нищо, и неговия верен другар, мърколака Август. 

Август е от онези мърколаци, които живеят под креватите и е от мъркаща порода. Той познава много чудати същества, прави магии и винаги се притичва на помощ, когато Илийчо има нужда. Комиксът е едно истинско приключение, разказано в 19 изключително увлекателни и забавни епизода. Във всяка история винаги се случва нещо необикновено.
„Мамо, знаеш ли, че светът не е точно такъв, какъвто изглежда?“, казва Илийчо и е прав!
Защото въображението и чудесата вървят ръка за ръка с детските представи за добро и истински приятели. Със своите невероятни илюстрации и забавни истории Пенко Гелев и Сотир Гелев създават впечатляваща история и мигновено запленяват читателя.

Отличеният с национална награда „Константин Константинов“ в категория „Илюстратор“ художник и брат му Сотир Гелев създават тази изключително увлекателна история за малки и големи. „Илийчо и Август” е поредното доказателство за успешния тандем на двамата братя, които са реализирали съвместно едни от най-запомнящите се анимационни и игрални филми у нас, както и сериали за деца и комикси.
Комиксът носи истинска наслада на ценителите на хубавите илюстрации и почитателите на кратките истории. Изтъкнатият датски художник Хенрик Ким-Рер споделя: „Невероятният талант на Пенко Гелев отново заблестява. Комиксът „Илийчо и Август“ е очарователен, вълнуващ и блестящо изпълнен.“ Пенко Гелев е също илюстратор на „Приказка за вълшебната флейта“ . 

Изданието беше представено за първи път през август тази година по време на първата по рода си международна комикс изложба, проведена в София. Изложбата се организира от Съюза на българските художници и сдружение „Проектът Дъга", зад което стоят художниците на списание „Дъга". Сред тях и са Пенко Гелев и Сотир Гелев. В  Sofia Comics Expo са включени над 1000 произведения на 29 български и над 100 чуждестранни художници от цял свят. Сред представените произведения е и английското издание на  комикса „Илийчо и Август”, публикувано в лимитиран тираж.