page contents Книжен ъгъл: Независими книжарници са начело. Дали не сме ние? Гласувайте, за да сте сигурни
Предоставено от Blogger.

Независими книжарници са начело. Дали не сме ние? Гласувайте, за да сте сигурни

17.11.14

Мая - вълшебницата от Книжен Ъгъл
Оспорвана надпревара и изненади през първата половина на Националния конкурс „Моята любима книжарница”
Независими книжарници влизат в равностойно съревнование с книжарниците, които са част от вериги, в Националния конкурс „Моята любима книжарница”. Това показват първите временни резултатите, подадени от организаторите ИК „Кръгозор”.


 В продължение на два месеца – от 10 октомври до 10 декември 2014 г., читателите имат възможността да гласуват за книжарницата, която най-много харесват, на www.lubimaknijarnica.com и така да определят победителя.

Месец след началото на конкурса на челните шест места се намират четири независими книжарници и две, които са част от вериги. В първите 20 позиции има абсолютна равнопоставеност между двата типа книжарници – десет на десет, което прави „битката” за първото място още по-оспорвана.

Конкурсът започна с летящ старт, след като само през първата седмица бяха събрани над 4000 гласа. „Първоначално най-голяма активност имаше в София и Варна, но се наблюдава засилване на гласуването и в други населени места в България.

В момента сред първите двайсет места са тринайсет книжарници от страната, а седем са от столицата. Има тенденция книжарници от по-малки градове да се придвижват напред в класирането и това доведе до няколко изненадващи размествания.

Първите две книжарници в общото класиране са с много близки резултати, във Варна разликата между двете най-харесвани книжарници е само 7 гласа. Твърде малка е разликата и в останалите позиции, затова всеки глас е важен. Остава един месец до края на конкурса и сме в очакване на още неочаквани обрати, споделят от „Кръгозор”.

Основен партньор на конкурса „Моята любима книжарница” е AzCheta.com. Голямата награда – уикенд в Лондон за човек от екипа на книжарницата победител, е осигурена от туристическа агенция „Лоял Травел”. Кампанията се осъществява със съдействието на катедра „Пресжурналистика и книгоиздаване" към ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски".