page contents Книжен ъгъл: Какво се случва край езерото Бътърнът
Предоставено от Blogger.

Какво се случва край езерото Бътърнът

13.1.15

„Ера“ започва поредица от романи на Мери Макниър за малкото градче

Две години са минали, откакто съпругът на Али Бекет е починал. Все още скърбяща, тя има нужда да се отдалечи от шумния град и снизходителните погледи на познатите си. Заедно с 5-годишния си син Уайът Али решава да се върне в малката семейна вила край езерото Бътърнът. Там тя е прекарала безгрижните си детски години и се надява да намери уединение и да започне живота си отначало.

Малко след като пристига, започва да се колебае дали не е направила грешка, като е откъснала сина си от познатата му среда и го е довела на това отдалечено и самотно място. Но още на следващия ден Али среща отново Каролайн, дружелюбната собственичка на местното кафене „Пърл“, прочуто с най-хубавия ябълков пай в града. Същото, каквото го помни от преди години. Каролайн има своите тревоги – изпратила е единствената си дъщеря в колеж, няма мъж до себе си и е самотна.

Приятелката на Али от детинство – Джакс, също още живее в Бътърнът, щастливо омъжена е с три деца и четвърто на път. Животът ѝ обаче само привидно изглежда перфектен. Джакс крие болезнена тайна, която ревниво прази години наред.

Това, което Али не е очаквала да завари на това красиво място, е нова къща в близост до усамотената ѝ преди вила. Мистериозният и необщителен нов съсед Уокър Форд още от самото начало ѝ прави неприятно впечатление с арогантното си поведение. Жена му го е напуснала, но никой от градчето не знае защо. А той като че ли проявява интерес към красивата си съседка...

Да започнеш отначало никога не е лесно. Али трябва да отвори сърцето си и да приеме скритите му копнежи, да се отърси от загубата и да се изправи пред страховете си. Да прегърне живота с цялото му вълнение и непредсказуемост. „Да се завърнеш на езерото Бътърнът“ е първият от поредица независими романи, в които действието се развива в малкото градче.