page contents Книжен ъгъл: Тереза Капуто: Има нещо повече от този живот
Предоставено от Blogger.

Тереза Капуто: Има нещо повече от този живот

7.4.15

Тя е една от най-харесваните телевизионни водещи, а предаването й „Медиумът от Лонг Айлънд“ по канал TLC се превърна в сензация. Във фейсбук профила си до момента Тереза Капуто има 3 138 361 почитатели, а книгата й „Нещо повече от този живот“ не слиза от бестселъровите класации.

Удивителните способности – дарба или проклятие?
Тереза Капуто е известен медиум, който може да разговаря с мъртвите. Още от малка сетивата й са по-развити, отколкото на останалите: говори с починали и предусеща бъдещи събития, вижда невидимото. Тъй като тя е единствената в семейството с такива способности, както и заради възпитанието си в духа на католицизма, Тереза дълго време не може да приеме своята дарба. Докато отрича способностите си, животът й е труден, чувства се потисната и депресирана, страда от различни фобии и панически разстройства.Едва след като минава тридесетте, Тереза признава, че е различна, и осъзнава, че с дарбата си може да помогне на много хора. Така тя заживява пълноценен живот, тревожността й изчезва и открива истинското си призвание. В книгата „Нещо повече от този живот“ (Хермес) Тереза Капуто описва няколко интересни случая от своята практика с хора, на които е успяла да помогне. Следва откъс от книгата.

Какво има в едно послание

Хората се обръщат към мен поради свои причини, но всички си тръгват, получили повече прозрения, отколкото са очаквали. Някои искат да придобият чувство за завършеност, други искат да узнаят как е умрял някой, ако причината все още не е разкрита. Повечето идват, за да узнаят, че обичаните им близки са намерили покой.
Има и мнозина, които искат да разберат дали брачните им партньори им изневеряват. Слушайте, ако сте решили да отидете при медиум за второ мнение по този въпрос, бих се обзаложила, че не е нужно аз или покойната ви майка да ви казваме какво става. Надеждата ми е поне да си тръгнете със знанието, че вашите близки все още са с вас, че желаят да общуват с вас и че животът на душата продължава след физическата смърт.
Въпреки че някои хора идват за сеанс, очаквайки вест от една конкретна личност или конкретно послание, резултатът може да се окаже съвършено различен, защото Духовете ви разкриват това, от което се нуждаете в момента, а не онова, което искате да чуете. Веднъж проведох голям групов сеанс и не преставах да чувам думите "Бруно" и "хокей". Попитах дали някой от присъстващите е свързан с това. Мъж, който беше наблизо, вдигна ръка и каза, че се казва Бруно и е треньор по хокей. Идеално. Освен това каза, че наскоро е загубил един от играчите си. Почувствах, че е съкрушен и че смъртта на момчето може да го накара да напусне работата, която обича. Попитах го дали иска да се откаже от треньорството и Бруно сподели, че след смъртта на детето наистина е взел такова решение. Душата на момчето ме накара да му кажа:
-Не можеш да се откажеш. Онези хлапета те обичат, а ти се отнасяш към тях като към свои деца.
Човек не може да знае каква полза ще има от сеанса, преди да е приключил, но мога да ви уверя в едно: това преживяване може да преобрази живота ви.
По време на първи сеанс открих, че Духовете искат да подготвят почвата и да излекуват стари рани. Възможно е да говорят за човека, с когото сте сключили брак след нечия смърт, за събития, които се случват в живота на хора от семейството ви, или за неща, свързани с работата ви. Освен това уверяват, че са намерили покой, ако това е причината да отидете при медиум. В общи линии, узнават някои подробности за вас, уверяват се, че всичко с вас е наред и ви казват, че те също са добре. Ако получите утеха при сеанса или се нуждаете от уверение или подкрепа по-нататък, можете да дойдете за втори сеанс от шест месеца до година по-късно, за да поговорим за нещата, които са ви се случили след последния ви контакт. Лично аз не бих се свързала с Духовете преди този срок, защото чувствам, че трябва да им дадем време за духовно съзряване в Отвъдното, което им помага да общуват по-добре с нас. Вие също се нуждаете от време за изцеление и осмисляне на това, което сте узнали при преживяването. По време на групов сеанс в ресторант се свързах с майката на един човек и посланието му донесе толкова голяма утеха, че си уговори час за личен сеанс. Не беше разговарял със сестра си от пет години и когато се свързах с майка му, тя му каза, че знае за проблемите между тях. Клиентът дойде при мен отново следващата година за нов сеанс и сподели, че се е сдобрил със сестра си. Сега идва по веднъж в годината само за да се свърже с майка си. Държи да се увери, че тя не пропуска нищо, което се случва в живота му, включително и подобрените отношения със сестра му.
Когато и да дойдете за сеанс, Духовете винаги ще подхващат теми, разговори и въпроси, които са важни в живота ви. Това е начинът да ви кажат, че знаят какво се случва с вас и че винаги са до вас, подкрепят ви и се застъпват за вас. Знаят за какво сте плакали и за какво сте се смели, от какво сте стресирани и за какво си мислите и ако няма някакво изключително важно послание, свързано с тези въпроси, Духовете могат да решат, че е достатъчно само да споменат за проблема, когато се свържат с мен. Веднъж при личен сеанс Духовете ми показаха моя символ за промяна - бижу - и ми казаха, че то може да смени собственика си. Попитах жената дали е дала семейна ценност за преработка с цел да я подари на някого и каза, че мисли да преправи стара гривна, за да я даде на дъщеря си, когато се омъжи. В този случай Духовете просто показаха, че знаят за идеята. Това е. Душата не изрази мнение за промяната и дали подаръкът е твърде щедър. Някои хора проектират своите мисли, чувства, колебания и страхове в духовното послание и това може да изопачи смисъла му. Ако покойната ви баба иска да узнаете, че не харесва новото ви колие, татуировка за спомен или новоремонтираната ви къща, повярвайте ми, ще го каже.
Много хора приемат казаното от Духовете едва ли не като Светото Евангелие, но всъщност не бива да се ловите за всяка тяхна дума, защото, повтарям отново, посланията им са пречупени през тълкуването на информацията, която ми се разкрива. Духовете могат да ви побутнат в дадена посока, но по-често се стараят да ви насърчават да правите избори и да вземате решения, а не ги вземат вместо вас. Вие имате свободна воля и ако приемете посланията на Духовете като буквален съвет, вместо да видите в тях деликатно напътствие и подкрепа, може би ще се почувствате объркани и неудовлетворени.
Провеждах сеанс с една жена в дома си. От мига, в който седна, усещах гнева й. Опитах се да не му обръщам внимание, но първото, което Духовете ме накараха да кажа, беше: "Майка ви казва, че съпругът ви няма да ходи никъде".
Помислих, че това ще бъде прието като добра новина. Не беше така. Жената ме изгледа така, сякаш беше готова да прескочи масата и да изтръгне очите ми. Оказа се, че преди години е била при световноизвестен медиум, който й казал, че съпругът й е много болен и скоро ще напусне физическия свят. Медиумът се бе оказал прав за болестта, но жената беше нещастна в брака си, а бе решила да остане с този мъж заради прогнозата и онова, което беше приела като съвет. Дванадесет години не бе поискала развод, а аз стоях там и й казвах, че мъжът, когото не обича, ще остане с нея още дълго време! Когато сподели историята си с мен, й казах, че нещата биха могли да се развият по различен начин за здравето на съпруга й, отношенията му с децата и дори собственото й чувство за дълг или вина, ако беше избрала да го напусне. Но по-важният урок тук е, че не бива да вземате съдбовно решение, основано само на онова, което някой друг казва, независимо дали е жив, или мъртъв.
Душите често повдигат и въпроси, които са мъчителни за вас, за да ви дадат кураж да сторите нещо, което ще ви донесе успокоение. Помнете, това е форма на тактично напътствие, а не подтикване да постъпите по един или друг начин. Така веднъж усетих остра болка в гърдата и чух думите "прегледай се отново". Духовете ме увериха, че няма никакъв проблем със здравето на клиентката ми, но усетих, че тя или нейна близка има нужда от мамографско изследване. Жената казала на майка си за сеанса и майка й признала, че от седмици има болки в гърдата след мамография, за които крие, тревожи се и непрекъснато отлага втори преглед. Посланието на Духовете я убедило да отиде на лекар и резултатът бил добър. Всъщност за Духовете това било начин да кажат на майката, че е добре да се прегледа, дори само за успокоение, и че ще бъдат с нея по време на прегледа.
Моля само за добри новини при моите сеанси. Обявила съм пред Духовете, че могат да поднесат нещо негативно - като предупреждение за разпра или неприятност, само ако ни дадат информация, която би ни помогнала да променим ситуацията към добро. По време на групов сеанс в къщата на една жена Духовете ми казаха, че съпругът ще смени работата си и ще поеме в съвсем нова посока, но жената не бива да не се тревожи, защото мъжът й щял да бъде много по-доволен на новата служба. Жената ми се изсмя и заяви, че Духовете не знаят какво говорят, защото съпругът й заемал висок ръководен пост в компанията и печелел доста добре. Е, две седмици по-късно ми се обади и ми каза, че компанията свила дейността си и той бил съкратен. Добрата новина беше, че веднага си намерил работа, от която му оставало много повече време да си бъде у дома, и че това се е оказало благословия за цялото семейство. Освен всичко човекът се чувствал по-удовлетворен на новото място, отколкото на предишното.
Узнах, че Духовете искат да не съжаляваме за нищо. След смъртта душите ни в Отвъдния свят най-сетне могат да видят цялостната картина на живота си във физическия свят такава, каквато е - как всичко, което ни се е случило, е било с важната цел да помагаме на другите и да усвоим определени уроци, чрез които ще израснем и ще станем по-просветени души. Може би желанието на Духовете да живеем без големи угризения е причината, поради която душите винаги ми разкриват други възможни развития на трудна или неприятна ситуация. Това се случва, когато клиентът се съмнява дали е взел правилно решение за себе си и близките си или се пита "какво щеше да стане, ако...". Най-показателният пример в това отношение е една история, която обичам да разказвам. Сред първите души, с които общувах извън курса на Пат, бе душата на седемгодишно момче на име Брайън Мърфи. Ако все още беше сред нас, щеше да бъде колкото моята Виктория.
Преди около единадесет години Пат дойде с мен на срещата с прекрасните родители на Брайън - Бил и Реджина. Няколко месеца преди смъртта си Брайън започнал да говори странни неща. Първо, няколко пъти повторил, че иска поклонението за него да бъде в определена траурна зала, покрай която минавали на път за плувния басейн в града. Брайън бил здрав и макар че родителите му не преставали да го уверяват, че до смъртта му има много време, момчето настоявало на своето.
Естествено, това им се струвало странно. После, докато семейство Мърфи се готвели за лятната си почивка, Брайън помолил родителите си да му купят костюм. Трябвало да получи първото си причастие едва след година, а и не предстояли никакви официални тържества. Този път родителите се изплашили. Можете да си представите каква нерешителност обзела Бил и Реджина, когато настъпило време да заминат на почивка; имали чувството, че скъпоценният им седемгодишен син планира собственото си погребение. Но дори за миг не пожелали да повярват, че най-големите им страхове могат да се сбъднат, както всъщност и станало: докато били на почивка, Брайън се удавил в езерото пред очите на стотици свидетели.
Когато се срещнах със семейство Мърфи, те не преставаха да се измъчват от мисълта, че може би злополуката с Брайън е нямало да се случи, ако не бяха отишли на онази почивка. Но по време на сеанса Брайън направи нещо удивително - обясни как е щял да загине, ако не бяха заминали. Един възможен сценарий бил да бъде отвлечен и открит в багажника на кола, което било конкретен повтарящ се кошмар на майка му. След това ме накара да обясня, че е можел да загине при автомобилна катастрофа с баща си на път за тренировка по бейзбол, след което Бил е щял да бъде обсебен от мисълта как би могъл да предотврати катастрофата. Брайън описа всички тези сценарии, за да накара родителите си да разберат, че начинът, по който е загинал, е възможно "най-добрият", и да им помогне да превъзмогнат скръбта си. Каза също, че съдбата му е била да умре като дете и това е било неизбежно.
Душите ни изпращат едно и също послание, отново и отново: не сме могли да сторим нищо, за да предотвратим смъртта им; това, което те искат, е да прегърнем живота без бремето на страх или вина. Брайън направи това, за да освободи родителите си от това бреме. В Отвъдното рядко се допускат грешки - само избори, които могат да повлияят върху земния ви път. Мисля, че това е още една причина Духовете да не ни казват как да живеем, когато предавам посланията им; те знаят, че трябва да вземаме самостоятелни решения, за да можем сами да определяме хода на съдбата си.