page contents Книжен ъгъл: Анес Мартен-Люган: „Влюбените в книгите никога не спят сами“
Предоставено от Blogger.

Анес Мартен-Люган: „Влюбените в книгите никога не спят сами“

16.6.15

От авторката на „Щастливите хора четат и пият кафе“

Анес Мартен-Люган се посвещава на литературата след 6 години практика като психолог. Тя анализира и разнищва изящно, нежно и с чувство за хумор механизмите на човешката душа, за да ни поднесе романи, които очароват, трогват и докосват право в сърцето.

Дебютният роман на авторката - „Щастливите хора четат и пият кафе“, е преведен в 20 страни, с продадени над 170,000 бройки само в родната Франция. Холивудска компания е закупила правата за филмирането и на двата романа. 

Във „Влюбените в книгите никога не спят сами“ (Ера) Диан се завръща от Ирландия и копнее да обърне нова страница. Тя мечтае да забрави за бурната си история с Едуард и да се установи отново в Париж.

С помощта на приятеля си Феликс Диан връща към живот литературното си кафене. Точно там, в нейното тихо пристанище, тя среща Оливие. Той е мил, внимателен и напълно разбира отказа й да бъде отново майка.

Връзката им все повече се задълбочава, докато един ден той не я води на фотоизложба на тема „Ирландия“. Там Диан отново среща Едуард, който се оказва автор на снимките. От него разбира, че леля му Аби е тежко болна и може би няма да живее още дълго.

Това е достатъчно, за да се реши тя – която иначе за нищо на света не се отлъчва от работата си – да замине спешно за Ирландия. Там обаче я очаква изненада, за която Диан не е подготвена. И увереността й в направения избор ще започне малко по малко да се срива...

Главната героиня в книгите на Мартен-Люган често е определяна като френската Бриджит Джоунс - едновременно чувствена и силна, в нея читателките по света откриват частица от себе си.