page contents Книжен ъгъл: Убийство на площадката за кърлинг
Предоставено от Blogger.

Убийство на площадката за кърлинг

29.6.15

 „Софтпрес“ представя „Убийствено студена“ - книга втора от поредицата „Разследванията на инспектор Гамаш“ на Луиз Пени

Във втората книга от  криминалната поредица „Разследванията на инспектор Гамаш“ инспекторът се завръща в Трите бора, за да разплете мистериозно убийство на площадката за кърлинг. В това време невидим враг от полицията крои пъклен план, за да унищожи детектива.

Луиз Пени е единственият в света петкратен носител на наградата за криминална литература „Агата Кристи.“ Tя е дългогодишен журналист, чиято писателска кариера започва късно. „Макар че книгите ми са криминалета, в тях не става дума толкова за смъртта, а по-скоро за живота – за изборите, които правим, за ефекта, който ужасяващите престъпления имат върху нас, за болката, тъгата. Разказвам за обикновени хора. Занимават ме обикновени неща – любовта, страданието, алчността и гнева, но и прошката, голямото щастие.“ разказва Пени в интервю за сайта Lira.bg.

Втората книга за случаите на проницателния инспектор от Квебек се казва „Убийствено студена“ и действието в нея се развива по Коледа, година след събитията в „Убийството на художника“. Мраз е сковал идиличното планинско селце Трите бора. Време  е за милосърдие, празнични песни и топъл пунш. Както и за ежегодния двубой по кърлинг в съседното градче, който по традиция отборът на Трите бора винаги губи.

Тазгодишното състезание обаче никой няма да забрави. В най-вълнуващия миг е убит човек от публиката – най-мразената личност в околността. При това, без никой да забележи и при изключително странни обстоятелства. Местната полиция е слисана и не разполага с никакви следи по случая.

Но главен инспектор Арман Гамаш се завръща в Трите бора с екипа си от млади специалисти и се заема с разследването. В рамките на няколко дни се случват още два подозрителни смъртни случая, свързани или не с убийството на площадката за кърлинг. А докато разплита загадката около тях, самият Гамаш е изложен на опасност. Невидим враг от квебекската полиция е решен да го унищожи и крои подмолен план, за да постигне целта си...