page contents Книжен ъгъл: Още романтика от Париж с Никола Баро - този път в книжарничка
Предоставено от Blogger.

Още романтика от Париж с Никола Баро - този път в книжарничка

22.6.15

Книжар, собственичка на ресторантче и наследник на малко кино бяха героите на Никола Баро в предишните му романтични „парижки“ романи - бестселърите „Една женска усмивка”, „Ще ме намериш на край света” и „Една вечер в Париж“

В „Париж винаги си заслужава“ (Ентусиаст) младата художничка Розали Лоран най-накрая се решава да отвори своя книжарница в сърцето на парижкия квартал Сен Жермен.

Розали продава собственоръчно изработени картички – за специални поводи и за любими хора. Един ден при нея влиза възрастен джентълмен, който се заглежда в картичките ѝ.

В първия момент тя не осъзнава, че това е авторът на любимите ѝ книжки от детството – Макс Марше. Когато разбира кой всъщност стои пред нея, Розали се чувства колкото развълнувана, толкова и поласкана. Двамата си допадат бързо и тя става илюстратор на последната издадена книга на Марше.

Всичко изглежда наред, докато в книжарницата не влиза американският професор по литература Робърт Шърман. Прави му впечатление една книжка на витрината – „Синият тигър”. Но има нещо нередно. Робърт познава тази история от детството си. Ядосан, той обвинява автора в плагиатство. Така той се изправя очи в очи с историята от своето детство. И с Розали.

Така някъде измежду неясното, неразбирането и детските спомени се заражда една голяма любов. Несломима, непреклонна и вечна. Като самата Айфелова кула. А и нали Париж винаги си заслужава, когато търсиш истината и любовта?

За Никола Баро

Според медиите Никола Баро е въображаем писател, на когото се приписват няколко любовни романа, публикувани от немската издателска къща Thiele & Brandstätter, с вероятна истинска авторка Даниеле Тиле.

Според разпространяваната от издателите биография Никола Баро е роден през 1980 г. в Париж от майка германка и баща французин. Следва Романска филология и История в Сорбоната. Работи в книжарница на Левия бряг на Сена преди да се посвети изцяло на писането.