page contents Книжен ъгъл: Нашето лято и двайсет години по-късно
Предоставено от Blogger.

Нашето лято и двайсет години по-късно

4.8.15

„Ентусиаст“ представя една любовна история от Анете Хоберг

Годината е 1982 и Клара за първи път отива сама на море, в Италия. На плажа се запознава с привлекателния Щефан, който дава под наем чадъри. Той учи в Германия и мечтае за голямата свобода. Южна Америка е неговата заветна цел. Планира да я посети, щом се дипломира.

Двамата с Клара бързо се сближават под топлите лъчи на лятното слънце. Прекарват заедно една приказна седмица, влюбени до полуда един в друг. Но както съдбата ги събира, така ги и разделя и всеки от тях поема по своя път. Далеч един от друг. 

Какво е да срещнеш отново първата си, изгубена любов, която преобръща досегашния ти живот с главата надолу? Двадесет години по-късно съдбата среща отново Клара и Щефан в Мюнхен и старата страст пламва. Всичко обаче е толкова различнo.

Тя е омъжена и е майка на пораснала дъщеря, а бракът й се е превърнал в рутина и еднообразие. Той, професор по литература, се впуска в нищо незначещи за него афери със студентките си, за да запълни обзелата го празнота от миналото.

Толкова ли е просто обаче да започнеш живота си отначало, да срещнеш отново първата си, изгубена любов, която преобръща досегашния ти живот с главата надолу? Двамата започват връзка. Скоро обаче разбират, че е невъзможно времето току-така да се върне с двайсет години назад и са принудени да се справят със сенките от миналото. Могат ли да продължат оттам, докъдето са стигнали?

Какво се случва, когато внезапно се изправиш пред труден избор? Oпиянението от чувствата или стабилността и сигурността на семейството натежава повече? Завърта ли се наобратно колелото на живота? „Нашето лято“ е история, която ни показва как изглежда истинското щастие.

Анете Хоберг е родена през 1960 г. Детството си прекарва в Шлезвиг-Холщайн. Следва лингвистика и социология. Днес работи като журналистка. На въпроса откъде получава вдъхновение за своите романи, тя отговаря: „Аз живея!“. Днес Хоберг живее в Мюнхен, но навсякъде по света се чувства у дома си. Нуждае се от хубави книги и хубава музика.
Автор е на книгите: „Всичко, което остава“ и „Безкрайното синьо“.