page contents Книжен ъгъл: „Царица vs пешки“ - тайнственият блог Еden Flamingo се превръща в книга
Предоставено от Blogger.

„Царица vs пешки“ - тайнственият блог Еden Flamingo се превръща в книга

28.8.15

Авторът е мистерия. Авторът на тази книга предизвиква истерия.Еden Flamingo всъщност е блог, който всички следят и тайно четат. Една сянка, един силует на една дама, която не само ще пожелаете, но и ще искате още и още да четете от нея.

„Царица vs пешки“ (Апостроф) е книга, каквато със сигурност не сте чели досега. Книга, която говори за нещата от живота, за които по принцип не се говори. За недоизказаните и премълчаваните неща. За живота без кимоно, без маскараден грим и без ветрило.

„Царица vs пешки“ е книга, която ще те накара да загубиш много илюзии, но ще спечелиш време, прекарано в размисли. Това е една книга, в която със сигурност ще можеш да намериш себе си. Или да се изгубиш.

Това не е роман, това не е сбор от разкази. Това е експлозия от мисли, след която сам ще събираш парчетата от личната ти имплозия. Книга, която ще разклати кулата от карти, която си си построил, защото „кулите от карти винаги са въпрос на дърпане на една покривка“.


„Царица vs пешки“ ще те накара да се вгледаш в себе си. Това е книга за изборите в живота – дали са правилните, или не чак до там, става ясно винаги в ретроспекция. За изборите на хората до теб – хората, които са твоята визитна картичка пред обществото. За значимите хора, които оцеляват през годините и са винаги там – в емоционалния ти бекграунд, невидими режисьори на всичките ти действия. Хората, при които искаш да се върнеш. Хората, от които не искаш да си тръгнеш.

Книга за връзките от разстояние и връзките от прекалено близо. Книга за красивите емоции при грозните обстоятелства. За миналото, което си е сложило етикет „Настояще“ и за бъдещето, което сам избираш дали ще те сполети. Книга за любовта, за първичната, сексуалната, нелогичната, безкомпромисната, потисканата любов, скрита зад въоръжения ти до зъби цинизъм.

„Царица vs пешки“ е книга-казино. Това е книга за теб. Лично за теб. Ако нямаш смелост да я прочетеш – добре, „можеш да си останеш средностатистическа пешка на черно-белите полета на собственото си псевдо рицарство. Шахът не е за всеки. Но за повечето пешки е мат в няколко хода.“

Еden Flamingo е синоним на остър език, придружен със силен шут от остро токче по самочувствието на всички онези мъже, демонстриращи неприемливи маниери. Авторът зад псевдонима Еden Flamingo е в сянка, силует на една силна жена. Покорителка. Победителка. Царица в собствената си игра. Неумолима, рязка и искрена. Желана. Един свеж, забавен и силен глас на фона на прикритите усмивки и премълчани забележки.