page contents Книжен ъгъл: Да, точно ти можеш да спасиш планетата
Предоставено от Blogger.

Да, точно ти можеш да спасиш планетата

5.10.15

„Ти можеш да спасиш планетата“ от Джаки Уайнс (Ентусиаст) е пълна с интелигентни, практични и забавни съвети, в които децата трябва да се вслушат, за да променят бъдещето на Земята. Изданието е призив за действие до всички малчугани по света.

Последиците от замърсяването, глобалното затопляне и унищожаването на нашата планета никога не са били толкова видими и измерими. Книгата обяснява огромните проблеми, върху които всеки трябва да се концентрира, за да избегнем замърсяването на нашата планета Земя.

Хората са увредили една трета от природните богатства на планетата. Най-сериозно е въздействието им върху измененията на климата. Учени твърдят, че човешката дейност спомага за по-бързото повишаване на температурите. Това е и една от най-сериозните заплахи, пред които е изправена планетата Земя.

В книгата ще откриете:

* Защо не трябва да оставяме уредите вкъщи включени.

* Как да пестим вода.

* Как да убедим местния супермаркет да намали броя на найлонови торбички, които се използват.

* Какво е парников ефект и глобално затопляне.

* Начини за рециклиране на отпадъците в домакинствата, които наистина работят.

* Ще разберете колко „зелен“ е семейният ви автомобил.

* Какво да правим с кухненските отпадъци.

Деца, вие сте на ход! Бъдещето на планетата е във вашите ръце. В книжката „Ти можеш да спасиш планетата“ ще откриете 101 ефективни съвета, с които да ограничите щетите, нанесени на планетата. „Бъдещето на Земята… вашето бъдеще… е във вашите ръце. Запретнете ръкави и действайте.“