page contents Книжен ъгъл: Само за 3 дни 2000 гласуваха за любима книжарница
Предоставено от Blogger.

Само за 3 дни 2000 гласуваха за любима книжарница

12.11.15

Благодарим Ви, че (ще) гласувате за Книжен Ъгъл на www.vsichkozaknigite.bg!

Второто издание на Националния конкурс „Моята любима книжарница“ започна на 9 ноември и ще продължи до 11 декември 2015 г. Само за първите 3 дни своя глас са дали близо 2000 човека, което е повече, отколкото за същия период миналата година.

Това е единственият конкурс в България, посветен на книжарниците, в който победителят се определя от читателите чрез пряко гласуване на сайта www.vsichkozaknigite.bg. Книжарниците в България отново ще бъдат изправени във вълнуващо съревнование помежду си.


В продължение на един месец всички хора, които обичат книгите, ще имат възможност да дадат своя глас за книжарницата, спечелила тяхната лоялност. Целта на конкурса е през целия му период да се говори за четенето, за важната роля на книжаря, за книжарниците като място за среща с книгите и пространство за културни и социални контакти.

Книжарницата, събрала най-много гласове в конкурса, ще бъде обявена за „Любимата книжарница на България” за 2015 г. на церемония на 15 декември в литературен клуб „Перото”. Победителят ще спечели голямата награда - уикенд за двама до Рим, осигурен от туристическа агенция „Loyal Travel”.

Резултатите от гласуването ще покажат кои са най-харесваните книжарници по градове: коя е любимата книжарница на София, Пловдив, Благоевград, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, В. Търново, Сливен,  Търговище и други.

Като комплимент към гласувалите в конкурса организаторите от сдружение „Всичко за книгите” са подготвили награди. Чрез публично теглене на томбола ще бъде избран един от гласувалите, който ще спечели ваучер на стойност 200 лв. за книги по избор. Ще бъдат раздадени и много поощрителни награди.

В първото издание над 8000 човека гласуваха за 171 книжарници от цялата страна.
Идеята за конкурса възниква спонтанно  по повод на книгата на ИК „Кръгозор”  „Книжарничката на острова”.

Интересът към миналогодишния конкурс, големият брой гласували и позитивната обратна връзка, затвърждават убеждението на организаторите, че този конкурс е важен за всички.
Второто издание на конкурса става част от по-голям проект - нов портал за книги, четене и литературна критика „Всичко за книгите“. Едноименното сдружение има амбицията да превърне избирането на любима книжарница на България в традиция.

„Всичко за книгите” е новосъздаден интернет портал за книги, четене и литературна критика. В него е публикувана информация за автори, книги, книжарници, конкурси и кампании за насърчаване на четенето. Мисията на създателите е да популяризират значението на книгите и четенето като неотменна част от обществения и културния живот. Целта на портала е да се насърчава потребността от четене и да се подчертае важността на книгите като основен двигател за пълноценно развитие и житейска реализация.