page contents Книжен ъгъл: „Бертран и Лола“ във вихъра на неочакваните чувства
Предоставено от Blogger.

„Бертран и Лола“ във вихъра на неочакваните чувства

7.1.16

„Ера“ представя втория роман на Анжелик Барбера, авторката на „Когато съдбите се преплитат”

Пътищата на Бертран и Лола никога не са се пресичали. Но в един горещ юнски ден съдбата ги среща и променя завинаги живота им. В рамките на няколко минути между двамата прехвърча любовната искра.

Отнесени от вихъра на неочакваните чувства, за няколко часа те се отдават на любовта и забравят всичко останало. Той – че е фотограф, който обича свободата и не се обвързва. Тя – че е стюардеса, която скоро ще се омъжва.

Ала въпреки разгорялата се страст разумът взема превес над сърцето и двамата вземат мъдрото решение да продължат по пътя си и да се върнат към предишния си живот. Всеки тръгва в своята посока, без да си разменят дори телефонните номера.

Но Бертран и Лола остават затворници на тази незабравима любов. Хванати в капана на собствения си живот, те се вкопчват в спомена един за друг с надеждата някой ден да се намерят пак. И тогава… съдбата си прави удоволствието да се намеси отново.. и отново…

След успеха на „Когато съдбите се преплитат”, който трогна родината на авторката – Франция, Анжелик Барбера се завръща с красива, на моменти трагична, история за мъж и жена, отнесени от бурята на неочакваната си среща. Голяма любов, пътешествия по света, незабравими пейзажи, видени през обектива на фотографа – всички тези елементи имат потенциал да спечелят още почитатели на Анжелик.

С таланта си да описва емоциите и трепетите на сърцето – този гръм на внезапно пристигналата любов, интензитета на чувствата, копнежите и болката от липсата, Барбера е успяла да създаде много повече от обикновен романс, без да изпада в клишета. Дистанцията между Бертран и Лола не угасва любовта им, те се вкопчват един в друг, за да оцелеят и да продължат, надявайки се, че един ден ще изживеят свободно любовта си.

„Бертран и Лола” е един роман за разтърсващата, голяма, страстна, несломима любов, която може да връхлети всеки от нас – убедените, че животът ни е добре планиран и напълно предвидим. Един роман, с който ще съпреживеем хиляди емоции в една от най-красивите любовни истории.