page contents Книжен ъгъл: Супермен долита на крилете на „Колибри“
Предоставено от Blogger.

Супермен долита на крилете на „Колибри“

29.3.16

Супермен е един от най-известните и обичани супергерои в света. Измислен е от писателя Джери Сийгъл и художника Джо Шустър през 1932 г. в Охайо.  За първи път се появява в списанието Action Comics #1 през 1938 г., впоследствие и в различни радиосериали, филми, комикси и видеоигри. Успехът на неговите приключения е предпоставка за възникването на жанра за супергерои, в който Супермен е най-магнетичната фигура.

Всички малчугани обичат този костюмиран борец срещу злото, роден на планетата Криптон. Миг преди да бъде унищожена родната му планета, неговият баща, ученият Джор-Ел, го изстрелва с ракета към Земята. Намерено и осиновено от едно семейство в Канзас, детето е отгледано с името Кларк Кент. Той много скоро показва, че има свръхчовешки способности и един ден се превръща в закрилник на земните хора.

„Аз съм Супермен!“  ще ви срещне със самия Кларк Кент - Супермен под прикритие, и с красивата репортерка Лоис Лейн, която работи за вестник Дейли Планет. Знаете ли, че Лекс Лутър е най-умният престъпник и заклет враг на Супермен? Супергероят ще използва своите извънземни сили, за да осуети плановете на злодея.

„Бягство от Зоната фантом“ въвежда още супергерои! Ще се запознаете с Жената чудо - амазонска принцеса, родена на Райския остров. На помощ идва и Батман от Готъм Сити, който има цял арсенал от високотехнологични оръжия. В тази книжка техният общ противник е генерал Зод - жаден за власт суперзлодей от Криптон. Бащата на Супермен наказва Зод за ужасните престъпления, като го изпраща в Зоната фантом. Но Зод ще избяга оттам и ще се опита да си отмъсти.