page contents Книжен ъгъл: Стилиян Иванов събра „Рецепти за щастие от Лидия Ковачева и д-р Емилова“
Предоставено от Blogger.

Стилиян Иванов събра „Рецепти за щастие от Лидия Ковачева и д-р Емилова“

5.7.16

В търсене на тайната на щастливия и здравословен живот и на знания за лечебната сила на храната

Стилиян Иванов е автор и режисьор на повече от 40 документални филма. Успехът на първата му книга „BG ТАЙНАТА. От Орфей до Ванга“ го убеждава, че трябва да продължи мисията си да събира знанието, опита и съветите на забележителни българи в полза на хората.

Според Стилиян Иванов „Рецепти за щастие от Лидия Ковачева и д-р Емилова“ (Апостроф) е издание за хората, които искат да намерят лек не само за тялото, а и за душата си. Хиляди са съветите на световни учители по здравословен живот през вековете, които учат да се храним природосъобразно, за да черпим от силата и енергията на природата. Тази книга ни дава нещо повече, а именно знания за здравословното хранене, за лечебното гладуване и за това как храната може да повлияе на физическото и духовното здраве на човека.

„Рецепти за щастие от Лидия Ковачева и д-р Емилова“ ни запознава в детайли с лечебния ефект от гладуването по системата на Лидия Ковачева. Техниката и ефикасността на този метод са изключително популярни и признати в цял свят, но само петдесет лекари на планетата притежават официални права за прилагането му. Един от тези международнопризнати специалисти е българката Людмила Емилова.

Книгата позволява на читателите да опознаят системата на Лидия Ковачева чрез думите и практиката на нейната най-изявена ученичка – д-р Емилова, която избира да прилага системата на плодолечението като най-олекотена форма на лечебно гладуване. На страниците на изданието варненската лечителка споделя своя 20-годишен опит и натрупаните знания, подкрепяйки ги с академични и научни факти.

От книгата научаваме за Центъра за здравословен живот на д-р Емилова, работещ в абсолютна симбиоза между научната и природната медицина. Място, където академичните знания и отколешните традиции говорят общ език, а методът на Лидия Ковачева е приложен върху повече от 45 000 пациенти. Книгата ни запознава с историите на някои от тези хора, намерили сили да се излекуват, да подобрят живота си или да се преоткрият и да изградят един абсолютно нов начин на живот за себе си и своите близки.

Авторът ни дава възможност да научим за ефекта на лечебния метод и от любопитните истории на известни българи, доверили се на системата на Лидия Ковачева. Нешка Робева, Глория, Тони Димитрова, Славка Калчева, Къци Вапцаров, Мая Нешкова, Юри Ангелов, Марта Вачкова са само част от героите на тази книга. Самата д-р Емилова споделя на страниците на книгата своите лични съвети и рецепти за здраве, щастие и по-добър и хармоничен живот.
„Рецепти за щастие от Лидия Ковачева и д-р Емилова“ е безценна и кратка енциклопедия, която ни помага да намерим пътя към хармонията, баланса и радостта от живота.
Първата стъпка към нашата промяна е храната. Пристъпете напред!