page contents Книжен ъгъл: Джон Гришам: Подарете книга – най-прекрасният подарък под елхата
Предоставено от Blogger.

Джон Гришам: Подарете книга – най-прекрасният подарък под елхата

17.12.16

Заедно с новия трилър Таен свидетел дойде и писмо от майстора на бестселъри

Скъпи читатели,
И преди съм говорил за ползите от четенето – повече знание, разширени хоризонти, по-богат речник, по-критично мислене и повишена емпатия са част от тях, особено вярни за децата.
Всички те са част от причините, които правят книгите страхотни подаръци, но бих искал да споделя с вас още десет довода да подарите книги за празниците.
1. Книгите се опаковат по-лесно от футболни топки или кошници с плодове.
2. Книгите не се чупят.
3. Когато приключите с една книга, тя не е празна, а точно обратното!
4. Няма нужда от батерии или сглобяване.
5. Книгите не издават дразнещи звуци, които стряскат животни или баби и дядовци.
6. Един размер за всички.
7. Няма нужда от гладене, пране или каквато и да било поддръжка.
8. Книгите не се развалят.
9. Има книга за всеки, дори за чичо Албърт, който чете само постмодернистични детективски уестърни.
10. С подаряването на книга показвате колко добре познавате и колко уважавате някого.
Знам, че е много примамливо да подарите най-модерната джаджа. Но много скоро тя ще бъде загубена и забравена. Когато подарявате книга, давате неограничен достъп до други светове и други животи, истински и измислени.
Празниците са чудесно време да си легнете с хубава книга. Защо не споделите доброто настроение? Подарете книга – по много, много причини най-прекрасният подарък под елхата.
С най-добри пожелания за празниците,
Джон Гришам
От страницата на Обсидиан

Смъртоносна корупция в "Таен свидетел"

Лейси Столц e юрист в Комисията по съдийска етика във Флорида. Тя разследва сигнали срещу магистрати. За девет години Лейси се е убедила, че повечето нарушения се дължат на некомпетентност, не на корупция.

Но един ден в Комисията се обажда адвокат Грег Майърс. Той твърди, че има доказателства срещу „най-корумпирания съдия в историята на американското правораздаване”. Грег е лежал в затвора за измама и сега има само един клиент.

Именно този клиент от години следи съдия Клодия Макдоувър. Никой не подозира, че тя взема подкупи от мафията. Със своите присъди Макдоувър е помогнала за построяването на казино в индиански резерват и всеки месец получава дял от приходите му. Грег и неговият анонимен клиент искат да я разобличат и да получат част от милионите й – законът предвижда възнаграждение за държавни служители, разкриващи случаи на корупция. Ето защо адвокатът се обръща към Комисията по съдийска етика.

Разследването е възложено на Лейси, която веднага разбира, че то може да стане опасно. Едно е да стане опасно. А друго - смъртоносно.