page contents Книжен ъгъл: Коледни ВУлнения в света на мотовете
Предоставено от Blogger.

Коледни ВУлнения в света на мотовете

20.12.16

Радостина Николова подарява нова Коледна история на почитателите на Мотовете и елена Вундаба

Авторката на детската поредица “Приключенията на мотовете” и съвсем новата “Моите красиви рога” Радостина Николова подарява на своите малки читатели коледна история за предстоящите празници. “Коледни ВУлнения в света на мотовете” е кратка приказка с участието на мотовете Пагу и Мукс, Гушкащото чудовище, елена Вундаба, Дядо Коледа и стадо разсеяни елени и може да бъде свалена напълно безплатно в електронен формат от www.motove.com/xmassstory.

Николова е носител на наградата за детска литература “Бисерче вълшебно” през 2014 г. и вече има зад гърба си шест книги. За Коледа тя е решила да събере в едно общо приключение най-палавите си герои – Пагу и Мукс от “Приключенията на мотовете” и Ву от “Моите красиви рога”, които имат потенциала да превърнат своите коледни премеждия в опасност за празника на всички деца по света.

“Въпреки че книгата за елена Ву излезе в края на ноември, Коледа нямаше да е толкова вълшебна без една истинска празнична история. Затова реших да подаря “Коледни ВУлнения в света на мотовете” на всички свои читатели в знак на благодарност за тяхната подкрепа през последните три години”, споделя 30-годишната авторка.

Когато принцеса Пагу и нейният приятел Мукс решават да шпионират Дядо Коледа, случайността ги запознава с еднорогия и много разговорлив елен Вундаба (накратко – Ву). А какво би могло да се обърка, ако събереш на едно място един сърдит дядо Коледа, куп разсеяни елени и 2 непослушни мотчета? Какво ли не!

Безплатната коледна история на Радостина е с илюстрации от Мелина-Елина Бондокова, с която работят заедно още от създаването на първата книжка за мотовете през 2013 г. “Идеята за “Коледни ВУлнения в света на мотовете” се появи буквално преди дни и Мел успя да реагира светкавично. Тя без проблем комбинира стилистиката на двете издания, като вплете и магията на Коледа”, допълва Николова.

Радостина Николова е онлайн маркетинг специалист по професия, но дебютира като писател през 2013-а, като публикува първата си книга „Здравей, ново утре“ от поредицата „Приключенията на мотовете“. Книгата печели първа награда „Бисерче вълшебно“ през 2014-а. На следващата година третата й книга „Спасяването на хълцащата принцеса“ е отличена с номинация на литературните награди „Перото“. Освен на трите части от поредицата, тя е автор и на две допълнителни истории за по-малките читатели „Приказки от света на мотовете“, както и на книгата “Моите красиви рога”.

Какво се случва, когато Ву по погрешка заема мястото на клетия Комета в еленския впряг на Дядо Коледа и всички погрешка попадат в ръцете на гушкащото чудовище, малчуганите могат да разберат, като свалят напълно безплатно “Коледни ВУлнения в света на мотовете” от motove.com/XmassStory. Изданието е налично и за сваляне на английски език в Goodreads или на сайта mottsthebook.com/XmassStory. Проектът се осъществява с медийната подкрепа на "Аз чета".

За поредицата “Приключенията на мотовете”

Мотовете са причудливи същества, които се спотаяват в гардероба у всеки дом, обагрени в шарените цветове на чистите ни дрехи. Те трудно се доверяват на хората, но когато се сприятелят с тях, никога не им обръщат гръб. Имат си щипка вместо лява лапичка и живеят стотици години. Лошите им миризливи братовчеди модовете обаче често се намесват в мирното им ежедневие, заедно с куп други причудливи герои. Заедно с тях попадат в куп приключения, създават интересни познанства и ни провокират да ги заобичаме, заради големите им сърца и мъдри слова.

За книгата “Моите красиви рога”

Еленът Вундаба си има само един рог, но пък как се смеят очите му, когато говори! Ами домът му? Там расте най-вкусната деликатесна трева, а след дъжд блещука локва, в която може да се оглеждаш с дни. Компания му правят мълчалива калинка и една уплашена лястовичка със смело сърце. Но какво ли ще се случи, когато крехкият му свят се пропука... Ще намери ли сили да повярва, че всяко нещо в живота - и сладко, и горчиво - винаги се случва с цел?