page contents Книжен ъгъл: Знаем ли „Откъде идва храната“?
Предоставено от Blogger.

Знаем ли „Откъде идва храната“?

9.7.17

Енциклопедичната поредица „Любознайко“ е изцяло български продукт на „Софтпрес”

Първата книга от поредицата кани малки и големи на вкусно пътешествие в света на храната заедно с очарователните малки герои Люба и Знайко, най-добрите помощници на всеки родител. Люба е вечно усмихната и непрекъснато има въпроси. (Може би затова леко прилича на въпросителен.)

Обича да отглежда зеленчуци, да прави палачинки и да ги хапва с мед. В „Откъде идва храната” Люба разказва за картофите, показва как растат ягодите и откъде идва захарта.

За Знайко знанията никога не са достатъчни. Той винаги се радва да научи нещо ново и възкликва „ДА!” с удивлението на истински удивителен. В „Откъде идва храната” се разхожда до нивата, за да провери зърното за хляба, мие прясна салата и се перчи със специална  шапка за вадене на мед.

В „Откъде идва храната“ децата ще се запознаят с основните хранителни продукти и техния произход, ще научат кои храни са полезни и кои не съвсем и ще тренират своята наблюдателност и сръчност във веселите задачки към всяка глава. 

Правилното и разумно хранене е първата стъпка към доброто здраве. Децата обаче са подложени на редица изкушения. Една от целите на „Откъде идва храната“ е да помогне на родителите да направят първите стъпки към създаването на навици за здравословен и информиран избор у децата си.
Енциклопедичната поредица „Любознайко“ е изцяло български продукт – концепцията за изданието е разработена от Виктория Иванова – автор, преводач и редактор с дългогодишен опит и майка с не толкова дългогодишен опит.

Илюстрациите са на обичаната художничка Стелияна Донева, работила по „Азбучни гатанки“, „Аз уча английски” и „Приказна съкровищница”, а буквите са от шрифтовото семейство Adys, разработено от Кристина Костова с цел улесняване на читатели с лека до средна степен на дислексия.


„Откъде идва храната“ е първата стъпка в амбициозен проект за създаване на съвременна мултитематична енциклопедична поредица, подходяща за онази възраст, в която любопитството и откривателството се превръщат в любознание.