page contents Книжен ъгъл: „Неделни разговори за душата“ с Опра Уинфри
Предоставено от Blogger.

„Неделни разговори за душата“ с Опра Уинфри

5.6.18

Определяна за „кралицата на медиите“, за най-влиятелната жена в света и за един от най-големите филантропи в американската история, Опра Уинфри несъмнено се нарежда сред най-авторитетните и уважавани обществени личности на нашето време
Дете на самотна майка тийнейджърка, Опра израства в бедност и е жертва на насилие в продължение на години. Кариерата й започва случайно, когато в местно радиопредаване в Тенеси на шега я молят да прочете новините. Младата жена се справя толкова добре, че става първата чернокожа водеща на новините.

През 1983 г. вече води собствено предобедно шоу, което бързо набира огромна популярност. Три години по-късно стартира легендарната телевизионна програма „Шоуто на Опра Уинфри“. Последвалото е история, която продължава да бъде най-яркият пример за безпрецедентен медиен успех и висок професионализъм, подчинени на идеята за уважение към интересите и потребностите на зрителя.

Култовото шоу се излъчва над две десетилетия, като междувременно Опра постига нечуван успех като медиен предприемач, развива редица благотворителни каузи и става най-влиятелната жена в САЩ. Получава почетна степен от Харвардския университет и е удостоена с „Президентския медал на свободата“.

През впечатляващата си кариера Опра Уинфри е създала уникална връзка с хората по света. Като водеща и главен продуцент на едни от най-гледаните и награждавани предавания, тя носи просветление и надежда на милиони зрители.

В „Неделни разговори за душата“ (Хермес) Опра Уинфри събира за пръв път най-съкровените и затрогващи моменти на просветление, вдъхновили милиони зрители на удостоеното с три награди „Еми“ телевизионно предаване „Неделни разговори за душата“. Книгата е съставена от десет глави, всяка от които представя важен етап от духовното пътешествие на самата авторка и започва с есе, написано лично от нея.

Това е безценна колекция от най-значимите беседи на Опра с едни от най-уважаваните духовни лидери. Визионери като Тони Робинс, Ариана Хъфингтън и Шонда Раймс споделят какво са научили, търсейки смисъла на живота си. Световнопризнати духовни учители като Екхарт Толе, Мариан Уилямсън и Уейн Дайър обясняват сложните ни връзки с егото и изцелителните сили на любовта, а бестселърови автори като Черил Стрейд, Елизабет Гилбърт и Елизабет Лесър обсъждат прошката.

С над 100 красиви фотографии, много от които направени в имението на Опра в Калифорния, където се заснемат „Неделни разговори за душата“, този сборник ще се превърне в безценен спътник на читателя, пробудил се за чудесата и неограничените възможности на живота. Следва откъс.

Вярвам, че част от призванието ми
на Земята е да помагам на хората да откриват онези идеи, които разширяват разбирането им за това какви са действително и какви могат да бъдат.
Затова и създадох предаването „Неделни разговори за душата“. След като заснех над двеста часа вдъхновяващи интервюта, в мен започна да се заражда идеята за книга с духовни послания, които изпълват душата, вдъхновяват те и остават завинаги в теб.
На следващите страници съм събрала някои от най-въздействащите духовни уроци, гениални проблясъци и моменти на откровение от „Неделни разговори за душата“, които и до днес отекват у мен.

Едно знам със сигурност: че най-ценният подарък, който можеш да си направиш, е да отделиш време да подхраниш уникалната същност на душата си. И твоят живот, също като моя, се разгръща според собственото ти верую. Никой не е преживял това, през което си преминал ти, не и по абсолютно същия начин. И въпреки това, болката ни е еднаква. Мъките и тъгите, радостите и триумфът ни свързват с нишката на общочовешкото. Колкото по-скоро осъзнаем тази връзка, толкова по-извисен става животът ни.
От духовните уроци тук ще разбереш, че с всяко решение отстояваш уникалната същност на живота си.
Големият американски митолог, философ и автор Джоузеф Кембъл някога е казал: Привилегията на живота е да бъдеш себе си.
Вярвам, че истинското ти предназначение тук, на Земята, е да се синхронизираш с великата духовна сила, божествения вътрешен компас, който направлява живота ти.
Надявам се, че „Неделни разговори за душата“ ще освети пътя ти, за да изпълниш предназначението си.
Приветствай пътешествието и му се наслади!