page contents Книжен ъгъл: „Дотук с издънките“, идва любовта
Предоставено от Blogger.

„Дотук с издънките“, идва любовта

5.8.18


След десетгодишно щастливо съжителство ще си помислите, че сте намерили човека, с когото ще прекарате остатъка от живота си. Така е смятала и Мари


Затова, когато разбира, че приятелят й изневерява, а след това я гони от дома им, тя се чувства съкрушена. В новата книга на  Жил Льогардиние „Дотук с издънките!“ (Хермес, прев. Анета Тошева).

Оказала се на ръба на пропаст, тя се сгромолясва в нея със звучното „Пляс!“. (Тук е нужно да отбележим, че Мари обича да преувеличава, умее да се забърква в нелепи ситуации и понякога има налудничави идеи.) Бездънната пропаст всъщност е канал с мътна вода, а ръбът й е бордюрът, по който не бива да се ходи. Напълно нормално е Мари да падне вътре, нали?

Резултатът от натрупалите се проблеми е, че тя се зарича не само да не допуска повече мъже в сърцето си, но и да не позволи на нито един от тях да му се разминат провиненията. Така че Мари решава да си отмъсти. На негодника, с когото е пропиляла най-хубавите години от живота си. На омразния шеф, който иска да опропасти работата й. И на всеки друг, който й се изпречи на пътя.

В плановете й обаче не влиза тайният обожател, който започва да й изпраща чувствени писма и да я моли да му даде шанс. Но как да се довери на човек, когото не познава? Или си мисли, че не познава. Защото този мъж всъщност е от обкръжението й – може би тайнственият съсед, момчето, което разнася вестниците, готиният колега или (о, небеса!) омразният шеф!
Как Мари ще излезе от обърканата ситуация? С гръм и трясък! И един откраднат котарак...

Жил Льогардиние е парижанин по рождение и по душа. Обича смело, обожава филмите и пише, защото смята това за най-откровения начин на общуване. Тридесетгодишният му опит в киното му помага да изгражда запомнящи се истории, което му печели милиони почитатели в цяла Европа.
А искреното му чувство за хумор ни кара да се чувстваме добре, четейки романите му. В България е познат с книгите „От утре почвам нов живот“ и „Напълно побъркан“.