page contents Книжен ъгъл: Любов към книгите, британски хумор и стрелба по „Киндъл“ с пушка
Предоставено от Blogger.

Любов към книгите, британски хумор и стрелба по „Киндъл“ с пушка

20.12.18

„Дневникът на един книжар“ на Шон Битъл, вдъхновен от  Джордж Оруел, който също е работил в книжарница, е ироничен и колоритен разказ за  търговията с книги и ежедневната работа с клиенти, едновременно силно вдъхновяващи и жестоко вбесяващи

Шон Битъл е собственик на най-голямата книжарница за книги втора ръка в Шотландия, наречена просто...“Книжарницата“. Тя поддържа асортимент от над 100 000 екземпляра, разположени из лабиринт от виещи се коридорчета, сгрявани от бумтяща камина, в провинциално градче, което обича литературата и наднича към морето от ръба на грандиозни, мрачни шотландски скали.  Звучи като истински рай за любителите на книги, нали? Е, реалността е малко по-различна...

В „Дневникът на един книжар“ със своите остри коментари, точни наблюдения и несломим хумор Шон Битъл описва трудностите на търговията с книги и изпитанията, на които тя подлага наивните идеалисти, заели се с тази работа. „Сърдечен, остроумен и забавен, този отличаващ се с британска ексцентричност разказ остава задълго в спомените“, пише в.
„Дейли Мейл“.

С описанията на срещи с ексцентрични клиенти и конфликти със собствения персонал, коментарите на книги и разказите за приятели, за самотни стари хора и колекционери на книги, за вълнението, пораждано от редки антикварни издания и чара на живота в едно малко градче, "Дневникът на един книжар" е едновременно весела и тъжна книга за книгите, която няма как да ви остави безразлични.„Битъл искрено вярва в книгите и защитава пламенно тяхната значимост“, пише в. „Обзървър“.

За автора

Шон Битъл е собственик на най-голямата независима книжарница за книги втора ръка в Шотландия, намираща се в града на книгите Уигтаун. Когато не работи сред 100 000 книги в своята книжарница, той обича да се отдава на хобитата си - подслушване на клиенти, качване на забавни видеа в YouTube и стрелба по Киндъли на открито.