page contents Книжен ъгъл: „Докато светлините греят“ - разкази на Агата Кристи за първи път на български език
Предоставено от Blogger.

„Докато светлините греят“ - разкази на Агата Кристи за първи път на български език

12.2.19

 „Ера“ представя № 81 и № 82 от поредицата на Първата дама на криминалния жанр

„Докато светлините греят“ (превод Адриана Момчилова, Росица Тодорова) е колекция от осем разказа, която се появява за първи път на български език. В сборника са включени някои от най-ранните творби на Агата Кристи, както и първият й разказ.

Странен сън, откраднат скъпоценен камък, изнудване и отмъщение, търсене на изгубено съкровище и неочаквана история за ревност и изневяра...

Кралицата на криминалната литература за пореден път изумява с брилянтни истории. Сборникът съдържа и любопитни факти около написването на разказите.

В „Направление неизвестно“ (превод Валентина Панайотова) брилянтният учен Томас Бетъртън изчезва по време на конференция в Париж. Противоречиви сведения за местонахождението му се получават от цяла Европа.

Оказва се, че редица признати учени са изчезнали през последните шест месеца. Няма данни да са били отвлечени, не са открити тела, няма искане за откуп, няма следи. Възможно е съпругата на Бетъртън да помогне за разплитането на случая, но тя претърпява самолетна катастрофа.

Поредица от странни събития водят към конспирация с неподозирани мащаби. А една жена, която няма какво да губи, ще се включи в играта, решена да стигне до края.