page contents Книжен ъгъл: Искате да промените навиците си? Джеймс Клиър ще ви научи как
Предоставено от Blogger.

Искате да промените навиците си? Джеймс Клиър ще ви научи как

29.10.19

„Атомни навици“ предлага доказана стратегия за успех

Като дете Джеймс Клиър успява да се възстанови след сериозен спортен инцидент и въпреки малките шансове, възвръща добрата си форма и продължава да тренира. Този опит му помага да разработи стратегия за изграждане на навици, която прилага в личния и професионалния си живот, в спорта и образованието си.

През ноември 2012 г. започва да публикува статии за своята история и опит в сайта jamesclear.com. Само за три години списъкът с абонати за седмичния му и-мейл бюлетин нараства до над 200 000 души, което го превръща в най-бързо разрастващия се бюлетин в интернет.

Клиър непрекъснато получава покани да говори за науката, свързана с изграждането на навици, поведенчески промени и устойчив личностен растеж. Изнася лекции в САЩ и Европа, в университети като „Станфорд“ и компании като „Гугъл“. Негови статии се появяват в известни издания като ТАЙМ, Антрпреньор, Форбс и Фаст Къмпъни, а треньорите от НФЛ и НБА започват да прилагат написаното на практика с отборите си.

Всеки месец сайтът на Клиър се посещава от над един милион души, а абонатите за и-мейл бюлетина му вече достигат над 500 000 души. Повече от 10 000 лидери, мениджъри, треньори и учители са преминали през неговите обучения. Вече и българските читатели ще могат да се възползват от полезните насоки и стратегии за изграждане на навици, които Джеймс Клиър описва в първата си книга „Атомни навици“.

“Атомни навици“ (Хермес, превод Огнян Алтънчев) предлага доказана стратегия за успех. Независимо дали сте лидер, който иска най-доброто за екипа си, атлет, който се готви за състезание, или просто човек, който не може да откаже цигарите, да свали някой килограм или да намали стреса в живота си – тази книга ще ви помогне да постигнете целите си стъпка по стъпка.

Джеймс Клиър, един от водещите експерти по изграждане на навици, разказва как удивителните постижения всъщност са резултат от дребни на пръв поглед, но значими промени в поведението ни.

Въртите се в омагьосан кръг от вредни навици? Проблемът не е у вас. Проблемът е в системата, която използвате. Често лошите навици биват повтаряни отново и отново. Не защото не искаме да се променим, а защото ни липсва правилен подход. „Атомни навици“ дава отговор на въпроса как да променим поведението си, така че да се отърсим от нежеланите привички и да запазим онези, които допринасят за доброто ни физическо и емоционално здраве.

10 неща, които ще научите от тази книга

Научете се как да...
1. Изградите система, с която всеки ден да ставате с 1% по-добър
2. Изкорените лошите навици и да запазите добрите
3. Избегнете често срещаните грешки, когато се опитвате да промените навиците си
4. Преодолеете липсата на мотивация и воля
5. Изградите силна идентичност и самоувереност
6. Намерите време за създаване на нови навици (дори когато животът ви стане прекалено напрегнат)
7. Живеете в среда, в която успехът да идва с лекота
8. Правите малки, лесни промени, които да водят до забележителни резултати
9. Се върнете обратно към целта дори когато изгубите посоката
10. Приложите всички тези идеи на практика в собствения си живот.

Всичко това още полезни уроци ви очакват в „Атомни навици“ Джеймс Клиър.