page contents Книжен ъгъл: Завист, коварство и неочаквана любов в „Парижка тайна“ на Карън Суон
Предоставено от Blogger.

Завист, коварство и неочаквана любов в „Парижка тайна“ на Карън Суон

22.10.19

Авторката на „Коледна тайна” с нова романтична история

Градът на любовта Париж е също и град на тайни. Векове наред той е столицата на света и е обект както на възхищение, така и на завистта на мнозина. Бурните години около двете световни войни оставят своя незаличим отпечатък – и до днес смайващи загадки от тези времена още чакат своя отговор. В „Парижка тайна“ (Сиела, превод Надя Златкова) Карън Суон открехва вратата към тях.

Лондончанката Флора е млада, но опитна консултантка, която обикаля безспир елитни аукциони, за да се бори със зъби и нокти за безценни произведения на изкуството. Сега Флора има честта да бъде първият човек, който влиза в затворен  апартамент в града на любовта. В него прах покрива безчет безценни произведения на изкуството, събрани там неясно как в годините на нацистката окупация. И Флора е решена на всичко, за да успее да продаде до една откритите творби на Реноар, Матис, Дали и Писаро.

Има само един сериозен проблем. Никой не би купил коя да е тях, ако не е ясно кой е събрал цялата тази колекция, как е откупил картините от техните собственици и защо ги е изоставил на произвола на съдбата. А апартаментът принадлежи на богатата фамилия Вермей, чиито двама наследници са добре познати от жълтите хроники – красивата и невероятно разглезена Наташа и мрачният и недостъпен Ксавие...

Флора се оказва оплетена в мрежа от лъжи, шокиращи тайни и проблеми, които не е очаквала да вълнуват имащите всичко милионери. „Парижка тайна“ е вълнуващ разказ за завист, коварство, неочаквано пламнала  любов; приказка, задаваща безброй много въпроси, чиито отговори знае само сърцето.