page contents Книжен ъгъл: Французойките знаят, че четенето е много секси
Предоставено от Blogger.

Французойките знаят, че четенето е много секси

21.4.20

 Да се запишем в „Парижката школа по чар“ на Джейми Кат Калън

Френският чар няма нищо общо с това колко пари имате или колко сте красиви или популярни, или с добри връзки, или колко хубави дрехи притежавате. Той зависи изцяло от това да извлечете максимума от даденото ви по рождение и – още по-важно – как се справяте с предизвикателствата в живота.

Надникнете към красивите парижки улици, живописните градини, музеи и емблематични забележителности. Магията на Париж ще ви преобрази отвътре навън и ще извади на преден план увереността ви, вашата загадъчна и изтънчена същност. Ще ви разкрие тайните на красотата, които френските дами владеят до съвършенство.

В бестселъра „Французойките не спят сами“ Джейми Кат Калън разкри тайните на любовта и радостта от живота на най-енигматичните жени. Сега тя споделя още повече подробности за традициите и светогледа, залегнали в основата на легендарния френски стил и начин на живот. След множеството си посещения в страната и общуване с французи тя е категорична, че сърцето на културната им традиция е идеята да внесеш чар във всичко – от личния стил и дребните детайли в ежедневието до безупречните маниери и отношенията с околните.

„Парижката школа по чар“ (Хермес, превод Дафина Янева-Китанова) е не просто наръчник по френски чар и романтика, тя е вдъхновяващ манифест на интелекта, силния дух и самоуважението, с които всъщност жената привлича мъжете. Благодарение на съветите в нея всяка дама може да внесе парижки чар в живота си, като си купи красиво цвете, избере знаковия си цвят или си припомни магията на танца. Независимо от кои малки хитринки ще се възползвате, със сигурност ще започнете да изпитвате повече радост от живота и смело ще разгърнете своята индивидуалност. А във възхитените погледи на околните ще виждате само потвърждение на вашето очарование!

Джейми Кат Калън е американска писателка. От дете тя е очарована от мистериозния чар и изисканост на французите. Научава много за техния начин на живот и мироглед от баба си, която е французойка. Именно тя я вдъхновява да замине за Париж, където се среща с много жени и мъже, взема десетки интервюта, усъвършенства езика си и събира достатъчно материал, за да напише няколко книги, сред които са „Бонжур, щастие!“, „Парижката школа по чар“ и „Французойките не спят сами“, която излезе на българския книжен пазар миналата година и се радва на огромен интерес от страна на читателите. Джейми списва и лайфстайл рубрики в популярни списания. За себе си твърди, че е безнадежден романтик и обича всичко френско.

5 практически упражнения от Парижката школа по чар

1. Французойките знаят, че четенето е много секси.
Преди изобщо да се захванете с идеята да завладеете мъжкото сърце, първо трябва да завладеете своето собствено. Има много начини да откриете (или да преоткриете) вашата собствена искра. Французойките го правят, като развиват интелектуалния си живот.
2. Танцувайте навсякъде – в кухнята, в офиса, с вашия съпруг, с вашите приятели.
Започнете с танци у дома. Вслушайте се в тялото си и се запитайте какво се опитва да ви каже.
3. Пътуването помага да видите собствения си свят с нови очи и с ново разбиране.
Всъщност това е една от най-важните френски тайни за намиране на любов и романтика, както и на обновено чувство за щастие.
4. Никога не се страхувайте от ярките цветове.
Доверявайте се на тялото и на емоциите си, когато става въпрос за цвят, защото по този начин вашите предци, вашата баба, прабаба и прапрабаба ви говорят през времето и пространството, и историята.
5. Тръгнете към любовта по обиколния път. Той е по-забавен и по-изненадващ, и много по-секси.
Не трябва да приемаме нищо за даденост. Ние просто обичаме и живеем, и създаваме историята си. Мечтата ни е да я направим велика.
А междувременно, скъпи, желая ви любов и се наслаждавайте на живота!
Джейми