page contents Книжен ъгъл: „Снежна слепота“ от Рагнар Йонасон - свиреп трилър сред свирепи студове
Предоставено от Blogger.

„Снежна слепота“ от Рагнар Йонасон - свиреп трилър сред свирепи студове

10.11.20

От преводача на Агата Кристи на исландски

Тесен планински тунел е единственият начин да се стигне до Сиглюфьордюр -  идилично рибарско градче в най-северните части на Исландия, където хората не заключват вратите си, а животът има собствен ритъм. Новото попълнение в полицейския участък там е младият полицай Ари Тор Арасон.

Идилията е разрушена, когато млада жена е открита в безсъзнание в снега, а известен писател среща смъртта при мистериозни обстоятелства. Ари започва разследване в сърцето на една общност, в която не може да се довери на никого, а тайните и лъжите са начин на живот.

Миналото се преплита с настоящето, докато клаустрофобичното напрежение в снежната буря нараства. Заслепен от снега, Ари е тласкан все по-дълбоко в собствената си тъмнина, а един убиец все още е на свобода…

Романите на Рагнар Йонасон са публикувани в повече от 40 държави и са продадени в над 1.5 милиона копия. Снежна слепота е избран за един от 100-те най-добри криминални романи на всички времена от Blackwell Group. Рагнар е адвокат, банкер, писател, университетски преподавател и преводач, превел от 17-годишна възраст 14 от произведенията на Агата Кристи на исландски.