page contents Книжен ъгъл: Писмо от „Хермес“: Очаквайте бестселъри и през 2021 г.
Предоставено от Blogger.

Писмо от „Хермес“: Очаквайте бестселъри и през 2021 г.

6.1.21

Вижте кои книги за малки и големи читатели ще излязат в началото на новата година


Изминалата година беше предизвикателен период за всички, но именно затова много от нас се обърнаха към книгите за отговори, вдъхновение или разтоварване. Затова не беше изненадващо, че сред най-продаваните заглавия на Издателска къща „Хермес“ за 2020 г. се нареди Марк Менсън с „Тънкото изкуство да не ти пука“ и „Всичко е прецакано. Книга за надеждата“. На голям интерес през годината се радваха и книгите от български писатели, както и новите детски издания, които представихме на пазара.

За началото на новата година подготвяме още интересни заглавия от различни жанрове, от нови или вече наложили се български и чужди автори. През 2021 г. се навършват и 30 години от основаването на Издателска къща „Хермес“, така че може да очаквате много изненади.

През първите месеци на новата година със знака на ИК „Хермес“ ще излезе „Вдън гората Дикчам“ – първата и знакова книга на Георги Божинов. За нея дъщерята на писателя Милка Рускова споделя: Може да се каже, че без нея нямаше да се роди двайсет години по-късно романът шедьовър „Калуня-каля“.
 
Една дългоочаквана и важна книга за всички почитатели на алтернативната медицина е „Излекувайте се“, базирана върху едноименния популярен документален филм на Нетфликс. Тя представя историите на хора, преодолели заболявания, които конвенционалната медицина счита за „нелечими“ и „фатални“. Вдъхновяващите и емоционални проникновения на тези победители доказват, че пътят на изцелението е индивидуален и дълбоко личен.

Още едно дългоочаквано заглавие: „Изгубеният“ от Джейн Харпър – самостоятелна история за отмъщение и тайни от миналото, която отново ни пренася в австралийската пустош. През януари ще излезе и игралният филм по дебютната книга на авторката – „Сушата“.

За месеца на любовта „Хермес“ подготвя книгата „Модерна любов“ – колекция от едни от най-запомнящите се и провокативни есета, публикувани в популярната колонка на „Ню Йорк Таймс“. Включени са и историите, вдъхновили сериала с едноименно заглавие, в чиито главни роли участват Тина Фей, Анди Гарсия, Ан Хатауей, Катрин Кийнър, Дев Пател и Джон Слатъри.

За всички, които ценят традициите и вкусните домашни ястия, подготвяме едно прекрасно издание. „Тефтерът на баба“ съдържа рецепти, представени от талантливата Светлана Илиева, която познавате от телевизионния екран, и световнопризнатия кулинарен фотограф Илиан Илиев.

Може би едно от най-знаковите нови заглавия за годината ще бъде „Животът на нашата планета“ от сър Дейвид Атънбъро – завладяващ разказ, изпълнен с редица любопитни факти за промените, настъпили в екосистемата на планетата през последните десетилетия. Чрез книгата и едноименната телевизионна поредица световноизвестният естествоизпитател, създател и водещ на редица документални поредици за дивата природа оставя своето вдъхновяващо послание към следващите поколения.
Други любопитни заглавия за почитателите на нехудожествената литература, които ИК „Хермес“ готви, са „Как ще оцениш живота си“ от Клейтън Кристенсен и „Лунатизми“ (Loonshots) от Сафи Бахкал. 
 
През 2021 г. ще продължим да развиваме и любимата колекция „Клуб Класика“, като едно от първите нови попълнения ще бъде романът на Томас Харди „Тес от рода Д’Ърбървил“.
За всички, които търсят вълнуващи художествени книги, ще представим няколко нови автори. Романът „Море от спомени“ от Фиона Валпи ще допадне на феновете на Сара Джио. „Когато те сънувах“ от Холи Милър ще ви провокира с въпроса: „Бихте ли избрали любовта, ако знаехте как ще завърши?“.

Почитателите на историческите романи ще оценят „Искрици в мрака“ от Шарън Камерън. Разказът за истинската история на младо момиче, което рискува живота си, за да спаси тринадесет евреи по време на Втората световна война, е в превод на Камелия Кучер.
За най-малките читатели подготвяме две чудесни книжки: „Аз обещавам“ от ЛеБрон Джеймс и Нина Мата и „Животът е прекрасен“ от Вероник Каплен и Микаел Дерюлио.

Нови книги от обичани български и чужди автори


През 2021 г. ще продължим да ви радваме с нови заглавия от любимите ви автори Джоджо Мойс, Жозе Родригеш душ Сантуш, Сандра Браун, Даниъл Силва, Джени Хейл, Франсис Мейс.
Ще представим и нова книга от Хавиер Сиера, която е вдъхновена от необичайната 2020 година. Чрез „Посланието на Пандора“ авторът ни помага да осмислим случилото се през изминалата година и да намерим надежда за една по-добра 2021-а.
А за почитателите на нехудожествената литература ще бъдат публикувани нови заглавия от Антъни Уилям и Рюдигер Далке, както и третата книга на Марк Менсън.

Ценителите на българската литература ще могат да попълнят библиотеките си с нови издания от Неда Антонова, Александър Секулов, Евгений Тодоров. Подготвяме ви и интригуващ криминален роман от Александър Чобанов.
Сред дългоочакваните заглавия от български автори е вторият роман на Деметра Дулева. Нейната дебютна книга „Странстващият албатрос“ получи многобройни номинации и награди през 2020 г., а новата история обещава да е още по-въздействаща.

Очаквайте тези и още нови любопитни заглавия през 2021 година и нека продължим да споделяме радостта от четенето!